Тези интересни тези бяха чути тази сутрин от национален ефир.

...
Тези интересни тези бяха чути тази сутрин от национален ефир.
Коментари Харесай

Политоложка с опорката на Борисов - имало стратегия за промяна на политическия модел с участието на Радев

Тези забавни тези бяха чути тази заран от народен ефир. Техен изразител - политологът Цветанка Андреева. Нейната сцена - утринният блок на Нова телевизия.

Президентът станал политически неплатежоспособен, измежду като желал да е " бащата " на едно болшинство в Народното събрание, само че не съумял да го случи, уточни Андреева. Оценката на обществото щяла да е ориентирана към дейностите на служебния кабинет и президентът добре го усещал. Генералната подготовка за президентските избори била да се сформира държавно управление на митинга, уточни още Андреева.

Заедно с нея в студиото на Нова бе и Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл ". По думите му обстановката сега е неуместна и България си предизвикала от " нищо нещо " при явен митинг, ясно болшинство за смяна.

" С ГЕРБ завърши един цялостен стадий от историята. Имаше подготвен първообраз какво държавно управление да се сътвори – служебното го сподели, беше харесано, създаде всякакви звезди като Кирил Петков и най-после някак си партиите на митинга се скараха”, разяснява Първан Симеонов.

Политологът уточни още, че при тази обстановка доста мъчно може да се изясни на обществото за какво отива на нови избори.

" На всичкото от горната страна има опити тези избори да не са 2 в 1, т.е. ще би трябвало да разбираем на народа, че би трябвало да върви два или три пъти на избори с обяснението, че машините не могат. Според мен те ще могат. Идеята им беше да създадат нещата по-лесни, а не да е по-трудно. Ако в този момент някой се яви и изясни на хората, че поради машините би трябвало да вървят да гласоподават два пъти, ме е боязън какви резултати и каква интензивност ще има на тези избори”, сподели още Симеонов.

" Трудно е да се изясни на обществото за какво да се върви на трети избори. Поне да минем трите стихии - миграция, имунизация, инфлация. Причинихме си тази обстановка поради заблудите, че би трябвало да рестартираме цялата страна. Честито. Сега се оказа, че нямаме сили да съставим едно държавно управление. Цялата тази приказка по какъв начин би трябвало да променим разпоредбите на играта ще е още веднъж " Напънала се планината и родила мишка ". Радев желае за нарежда себе си като човек на разпоредбите. Не ми се има вяра да желае да скача в незнайното. Вредно е за страната да излизат внушения, че би трябвало да променим всичко радикално, единствено тъй като не можем да съставим държавно управление. Ще съставим ", разяснява още Симеонов.

По думите му сега главният спор не е какво да се прави с България, а кой е отговорен. Симеонов дефинира това като " детска градина ".

" Всички сме в някакъв режим “Ами ти? ". Основното запитване тук е има ли проект, план. Не, няма и това е по-лошото. Де да имаше ", разяснява още Първан Симеонов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР