Тези гръмки слова принадлежат на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Изречени

...
Тези гръмки слова принадлежат на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Изречени
Коментари Харесай

Атанасова смята, че не било редно да се коментира работата на МВР и прокуратурата. А ”червената линия Рашков”?

Тези гръмки слова принадлежат на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Изречени са в коридорите на Народното събрание. Повод за тях е разногласието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата към схемите по построяването на Автомагистрала “Хемус” и обвинявания в пране на пари Борислав Колев. Прокурори упрекнаха ГДБОП в оказване на напън, Министерство на вътрешните работи съобщи, че такова нещо няма, а през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че против шефа на въпросната дирекция е повдигнато обвиняване. По въпроса се изрекоха някои политици, измежду които и самата Атанасова.

Шефката на Борисовите депутати обаче очевидно е не запомнила държанието на личните си сътрудници в личната си партия. Вероятно е не запомнила и своето лично държание и изявления, изключително по линия на Министерство на вътрешните работи, чиято работа другояче не било правилно да се разяснява. Затова е редно да напомним на Атанасова, че точно от ГЕРБ в първите дни от работата на 47-мото Народно заседание групировката съобщи от трибуната на Народното събрание, че ще бъде най-конструктивната съпротива, съществувала в миналото, само че има една едничка алена линия, която няма да пресече - наличието на Бойко Рашков в постоянното държавно управление като министър на вътрешните работи.

" Няма да водим никакви диалози с новия кабинет, до момента в който Бойко Рашков е част от него. Ако желаят да създадат конституционна промяна, да вземем за пример, дано махнат Рашков и да приказваме. Казахме, че желаеме да имаме градивен метод. Присъствието на Рашков не ни дава тази опция. За нас това е алена линия, която не можем да прескочим ", разгласи депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на първото съвещание на новия парламент.

" Това държавно управление се състои от три фракции - корпоративна, партийна, милиционерска - тази на президента Радев, която ще управлява всички останали дали извършват президентските команди ", добави го задочно съпартийката му и някогашен обществен министър Деница Сачева.

Питаме Десислава Атанасова - това не е ли коментар по работата на Министерство на вътрешните работи? Или от ГЕРБ се засегнаха грубо от дейностите на полицията по повод пазаруването на гласове, следствието на фотосите и пачките от спалнята на Бойко Борисов, аферата с Автомагистрала “Хемус”?

" Единственото значимо в тази ситуация е призваните органи, които бранят закона, да си свършат работата”, уточни Атанасова пред публицисти.

Хубаво е, госпожо Атанасова. Тук сте права. Но 12 години гледахме по какъв начин всички тези институции тупаха топката и си клатиха краката.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР