Тези градини са с най-причудливи и разнообразни форми и декорация.

...
Тези градини са с най-причудливи и разнообразни форми и декорация.
Коментари Харесай

Най-красивите градини на света

Тези градини са с най-причудливи и разнородни форми и украса.

Със сигурност всяка една от тях е неповторимо красива по собствен метод.

5. Garden of Cosmic Speculations, Шотландия

Градината е учредена въз основата на математиката и точните науки в композиция с природата и изкуствено основани езера. Идеята за нейното основаване е на Чарлз Денк и брачната половинка му Меги, в Портрак Хаус в Шотландия през 1989 година Четиридесет огромни площи, градини, мостове, причудливи статуи, тераси, огради и архитектурни творби по неповторим и нетрадиционен метод комбинират хубостите на природата с научните достижения и „ щипка “ комизъм. Водна каскада от стъпки споделя историята на вселената, тераса показва изкривяването на времето и пространството, породено от черната дупка, a Quark walk води любопитните гости на странствуване до най-малките градивни детайли на материята, също поредност от релефни образования и езера напомнят фракталната геометрия.

 b

4. Жардин Мажорел, Маракеш, Мароко

Градините Мажорел съставляват 12 акра ботаническа градина и прелестно аранжиран двор в един от най-колоритните градове в Мароко – Маракеш. Изумителните кобалтово сини акценти, разрешават елементарно да се разграничи от всяка друга ботаническа градина. Собственик на градината е именитият фешън дизайнер Ив Сен Лоран. Градината е основана през 1920 година от художника Жак Мажорел, а и е оповестена за една от най-красивите в света. В градината се обитава и музей на изкуствата, който включва северноафрикански текстил от персоналната сбирка на Ив Сен Лоран, както и керамика, бижута и картини на Мажорел.

 b

3. Мирабел Гарденс, Залцбург, Австрия

Градините Мирабел са още една класическа европейска градина в духа на Версай. Дворецът Мирабел с неговите градини е обществено завещание, монумент и част от историческия център на красивия австрийки град Залцбург, който е под егидата на ЮНЕСКО. Градините Мирабел са основани през 1690 година и през днешния ден радват посетителите си с красиви статуи, фонтани, флорални екрани и фигури на джуджета. В градината се намира и Хедж Театър, основан сред 1704 година и 1718 година, който е един от най-старите сходни театри на север от Алпите.

 f

2. Суан Нонг Нуч, Тайланд

Градината Нонг Нуч в Патая в страната на усмивките – Тайланд. е една от най-известните азиатски градини, която предлага неограничени благоприятни условия за разходки измежду красиво завършени градини и тучна зеленина. Над 2 000 любопитни гости от близо и надалеч се радват на ден на градините. Градината Суан е отдадена на просветителни действия, научни проучвания и предпазване и запазване на голямата сбирка от палмови и други тропически редки растения. Градината Суан Нонг Нуч е открита през 1980 година и има най-голямото многообразие от палмови дървета и цикади в света, както и доста типове орхидеи.

 b

1. Градини Версай

Историческите градини на Версай са едни от най-впечатляващите освен в Европа, само че и в света. Красивите градини са ситуирани на повърхност от 800 дка и огромна част от тях са завършени и озеленени в типичен френски жанр. Градините, основани край превъзходния и обилен замък на крал Луи XIV, са идеалното допълнение към покоите на Краля Слънце. Попадайки тук посетителите могат да се „ изгубят” в лабиринти от чудесно завършени и поддържани шубраци, безчет цветя, фонтани, криволичещи пътеки и живописни гледки. Днес градините Версай са един от най-посещаваните обекти във Франция и годишно над 6 милиона гости идват тук, с цел да се порадват на френското съвършенство.

 b

Виж още:
Най-красивите градини в света - I част Най-красивите градини в света - II част Най-добрите места за гмуркане в света - I част Най-добрите места за гмуркане в света - II част
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР