Тези фирми, които протестираха пред Народното събрание трябва да започнат

...
Тези фирми, които протестираха пред Народното събрание трябва да започнат
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Ремонтите трябва да започнат, да не допринасяме за трагедии на пътищата с нашето бездействие 

Тези компании, които стачкуваха пред Народното събрание би трябвало да стартират да ремонтират пътищата, тъй като тези пътища са в безобразно положение и няма кой да я свърши тази работа. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание по време на разискването на решение, с което АПИ да заплати 50% от дължимите суми на пътните строители.

Той разгласи, че левицата ще поддържа решението, препоръчано от правна комисия, тъй като с изключение на заплащането, което би трябвало да бъде осъществено, би трябвало да има и надзор.

„ Трябва да вземем решение, министърът би трябвало да си отиде с решение, с което на следващия ден да заплати 50% на всички компании. Другите 50% да бъдат прегледани къде и защо са отишли и в случай че са на пътя – в случай че са осъществени в мантинели, в маркировка, в асфалт – те ще бъдат доплатени на 100%. Обаче в случай че асфалтът, вместо 8 см е 4, ще бъдат платени като за 4, не като за 8 “, сподели социалистът.

Обръщайки се към парламентарната група на ГЕРБ-СДС, той напомни: „ Спомняте ли си по какъв начин подскочихте, уважаеми сътрудници, когато поискахме инспекция на 52 точки от автомагистралите? 52 проби да бъдат направени, нищо не костваше. Стоварихте цялата машинизация на Цариградско да стачкуват, тъй като има боязън от това какво се е свършило и какво е качеството. “

„ Гласуването по тази точка е в полза на всички български гласоподаватели, без значение дали са от ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Продължаваме промяната “, тъй като всички пътуваме по пътищата, а предходната година са починали над 600 индивида, уважаеми сътрудници. Нека не способстваме и ние с нашето безучастие за това тази година да бъдат повече “, прикани Георги Свиленски в умозаключение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР