Тези екстремни температури, които са в кратки срокове не могат

...
Тези екстремни температури, които са в кратки срокове не могат
Коментари Харесай

Министър Попов: Високите температури няма да доведат до безводие

Тези рискови температури, които са в къси периоди не могат да пресушат язовир, няма да доведат до безводие, само че климатичните промени могат да доведат до стресове във водната система. 

Това уточни по bTV в предаването " Лице в лице " екоминистърът Юлиян Попов. 

Той уточни, че водната система в доста елементи на страната е доста зле. Над 90% от водите се губели по водопроводните мрежи, само че успокои, че се работи по цялостна национална система - както за ръководството на водите, по този начин и за предварителна защита от наводнения. 

Министърът беше и безапелационен, че морето ни не е нечисто и няма радиация. 

" Няма заплаха, дано хората да са спокойни. Вярвайте повече на институциите. Министерство на околната среда и водите непрекъснато ревизира и разгласява данни, каквато и информация да се появи. Нищо не се крие, всичко се дава на жителите ", сподели Попов. 

Той счита, че има няколко източника за страха - естественото терзание, което било нормално   всеки би си помислил, че тези нечисти води от язовира " Нова Наховка " в Украйна може да стигнат до нас. Друго нещо на което той отдава този боязън е склонността на българите да не имат вяра в институциите, а да имат вяра на това което прочетат в обществените мрежи и трето - опита на съветски публицисти да провалят туристическия ни сезон. 

Министърът счита, че преходът към зелена сила е доста значим и важен, това е вярната посока.

На въпросът дали има заплаха да загубим пари по проекта за възобновяване обвързван с неговия сектор, министърът изрично разгласи, че теоретична заплаха има, само че на практика било малко евентуално. 

" Според мен нямаме проблем с Европейска комисия, ние имаме проблем с пазара. Централите ще излязат от приложимост, каквито и задължения да поемем и то поради пазара, който ще се появи, няма за какво да се лъжат хората.  Трябва да се сътвори тази капиталова среда в която да се привлекат вложения, посредством които да се модернизираме ", по този начин министърът разяснява въпроса и за предоговарянето на държавното управление с Европейска комисия по отношение на запазването на комплекса " Марица изток "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР