Тези двама души (братя Галеви-б.р.) работеха много активно срещу борбата

...
Тези двама души (братя Галеви-б.р.) работеха много активно срещу борбата
Коментари Харесай

Румен Петков за Галеви: През 2012 г. председател на комитета по изпращането им е Борисов

„ Тези двама души (братя Галеви-б.р.) работеха доста интензивно против битката с наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби. Услужливо изпускаме това по какъв начин двамата са излезли от България. Мисля, че е напълно ясно, че 2012 година ръководителят на комитета по изпращане на тези двама души в чужбина е тогавашният министър-председател Борисов ".

Това съобщи Румен Петков, някогашен министър на вътрешните работи, по БТВ.

Той разяснява и срещата като вътрешен министър с братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов - б.р.) през 2010 година

„ Срещата е правена на отчет на чиновник на НСО за оперативно внедряване. Съветвали сме се с сътрудниците и сме решили да отида на срещата дружно със служителя. Срещата трябваше да бъде в изискванията на специфични разследващи средства, с цел да бъде записано всичко, което се приказва там. Човекът, който провали специфичните разследващи средства го уволних. Ваньо Танев уволних ", добави Петков.

Той акцентира, че „ не е самодеец и тази среща не я е правил без да пита ".

Петков акцентира, че сме в навечерието на годишнина, „ откогато ни посети един аероплан със статут на хвърчило мой набор ". „ Кой пристигна с него? Аз питах дали не е някой от непрекъснато разширяващата се диаспора в Дубай, дали не е Брендо (Евелин Банев-б.р.), който търсим ние, Италия, Румъния, само че Зеленски му даде украински паспорт и го направи недостижим за Европейски Съюз. Тук ръководител на комитета по посрещането е Кирил Петков. Някой ще каже ли какво пристигна с този аероплан? Днес ръководителят на комитета по изпращане и по посрещане вършат коалиция ", сподели Петков.

По думите му, ние институционално не се интересуваме тези хора къде са. „ Днес някой ще излезе ли да каже, че братя Галеви не са си пристигнали със самолета ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР