Тези думи през сълзи мълвеше в съда майката на Мартин

...
Тези думи през сълзи мълвеше в съда майката на Мартин
Коментари Харесай

Момчето, убило в катастрофа приятелката и брат си, изпаднало в тежко душевно състояние


Тези думи през сълзи мълвеше в съда майката на Мартин Атанасов, който по несъобразителност в злополука аргументи гибелта на брат си и гаджето си през 2018. Днес, две-години и половина по-късно, 24-годишното момче се изправи пред съда и напълно призна виновността си и пожела делото да се гледа по съкратената процедура, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Припомняме, че ужасяващата злополука стана на 27 август 2018 година към 10:30 часа на пътя сред Пловдив и Поповица. Мартин карал " Фолксваген Голф “. Блъснал се в насрещно движещ се автомобил " Грейт Уол Волекс “, откакто се разсеял от телефона на приятелката си, която му показвала фотография. Според обвинителния акт, Мартин е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на брат си Наско и на гаджето си, които се возели в голфа, както и междинна телесна щета на лидера на автомобила " Грейт Уол “.

" Подсъдимият към този момент е наказан, само че не от нас, а от живота. По несъобразителност е предизвикал гибелта на личния си брат и приятелката си. След случая страда от посттравматично и биполярно разтройство. Загледал се е в телефона на гаджето си и по нехайство е навлязъл на насрещното, където се удря в различен автомобил, само че не е карал с превишена скорост ", съобщи окръжният ни прокурор Румен Попов, който се е заел с делото.

Той означи, че Мартин не е използвал опиати или алкохол преди случая, а има и чисто правосъдно минало. Прокурор Попов изиска условна присъда за младежа от 3 години с изпитателен период в размер от 5 години.

" Искам да изразя съболезнования на фамилията на Мария и на моите родители. Ако можех да върна времето обратно, бих трансформирал всичко. Бих помолил за условно наказване ", сподели Мартин преди решението на съда. 

Адвокатът му Павлин Куюмджиев изиска минимална условна присъда, която да бъде понижена, поради самопризнанията му. Близките на починалата Мария не пожелаха да вземат присъединяване в правосъдния развой.

В последна сметка, съдът наложи условна присъда на Мартин в размер от 3 години с 5-годишен изпитателен период. Лиши го и от правото да кара за 6 години. изпитателен и 6 без книжка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР