Тези дни в редакцията ни беше поредното силно предложение от

...
Тези дни в редакцията ни беше поредното силно предложение от
Коментари Харесай

Philips E Line 346E2LAE – идеалният монитор за тези, имащи нуждa от повече пространство

Тези дни в редакцията ни беше следващото мощно предложение от мониторите на Philips, което умерено можем да определим умерено като едно от най-изгодните оферти в този клас все още. Става въпрос за ултраширокия модел от E Line на компанията 346E2LAE/00. Съотношение на страните от 21:9, IPS панел с разграничителна дарба 3440на1440 и 100Hz освежаване. Интересна детайлност е, че компанията предлага еднакъв модел, само че с закривен екран (346E2CUAE/00), който обаче нарежда по друг метод и който с идентични характерности коства с към 200 лева повече. Не бива да ги бъркате, по отношение на другите матрици, то разногласието VA или IPS е по-добро решения е много дълъг и без явен отговор.

От една страна IPS панелите са по-универсални, а минусът им официално е единствено в черната подсветка. Според експертите VA има положително черно, само че тук при IPS-а възпроизвеждането на цветовете, салдото на бялото и качеството на матрицата са на чудесно равнище.

Друг проблем, който имаме мислено още преди да стартираме с ревюто е съотношението на страните. 16:9 против 21:9? Въпросът е много характерен, само че считам, че 21:9 е за предпочитане и за това има редица аргументи. Форматът на монитора е по-компактен, в случай че сравнявате 32-инчов 16:9 и 34 21:9, вторият екран ще бъде по-подходящ, в миг, когато първият на масата ще се усеща повече като тв приемник. Всичко това произтича от обстоятелството, че височината на 34 инча е сходна на 27-инчов екран 16:9 (1440p, имаме идентична компактност на пикселите). Формата позвоялва и ъглите на видимост да са по-широки от тези на общоприетите монитори.

Та след тези размишления, дано стартираме и със самия обзор на модела, с цел да разберете какви преимущества има и дали въпреки всичко е подобаващ за всички.

 

       

Опаковка и външен тип

Мониторът се доставя в елементарна картонена кутия, върху която са изброени главните му достолепията. Опаковката включва стойката на монитора, захранващ кабел, указания за приложимост, също по този начин класическия HDMI и Display port USB-C. Вече сме виждали тази подложка и при други модели и още от преди знаем, че е доста постоянна, като налице е контролиране на височината и на ъгъла на наклона.

Мониторът е значителен и макар че можете да се справите и сами с изваждането от кашона, аз въпреки всичко бих ви предложил да повикате помощ, тъй като въпреки всичко имате работа с 34-инчов модел.

За сметка на VESA монтажът е извънредно елементарен и единственото, което би трябвало да се завинти е един винт, за който обаче не ви би трябвало отвертка, а може да се завие с крачето, което е закачено за винта.

По отношение на портовете мониторът е изработен тъй че портовете да са съсредоточени на едно място и мениджмънта  на кабелите е доста прелестен. Спокойно можете да разположите монитора по този начин, че задната му страна да се вижда свободно и отново всичко да е доста красиво, да не приказваме в случай че употребявате единствено USB-C кабел, който въпреки всичко е едно от преимуществата на монитора.

Този екран на Philips включва USB type-C конектор с подаване на мощ. С интелигентно и гъвкаво ръководство на разхода на сила в този момент можете непосредствено да зареждате вашето съвместимо устройство. Неговият тъничък реверсивен USB-C конектор разрешава лесна връзка с един кабел. Може да гледате видеоклипове с висока резолюция и да трансферирате данни със суперскорост, до момента в който в това време захранвате и презареждате вашето съвместимо устройство.

Един от различен виждаме всички портове: 1 x HDMI 2.0, USB Type-C с DisplayPort ф-я, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x Audio Out и четири USB 3.2 Downstream. Докато преглеждаме монитора бързо можем да забележим и двата представителя, които са по 3W, само че за тях ще приказваме по-късно.

Не ни изненадва, само че сглобката на монитора е чудесна и наподобява много стилно. Мониторът има полугланцово с лек непрозрачен финиш, което съгласно информация на производителите е 25%.

Меню за ръководство

Менюто на монитора е много функционално, като се изключи ръчната конфигурация на бързите клавиши, а точно избора на режим на превключване на ниска синя светлина (lbl). Но самият режим на понижаване на синята светлина е изработен добре, той е по-добър от този на доста други модели. Тук вместо един плъзгач за включване и изключване, имаме 4 режима, само че за жалост те са групирани на двойка настройки на профили, т.е. можем да променим яркостта и да запазим в стремежи режим (1-4), само че в случай че запазите яркостта в 1-ви, тогава 2-рият също ще се ползва, както ще бъде, в случай че запазите в 3-ти, 4-тият ще бъде еднакъв, т.е. имаме два режима на бляскавост и всеки вътре е разграничен на две посредством унищожаване на синия нюанс.

Аз ги употребявам непрекъснато и на старите, и на новите си монитори и това е доста потребно нещо. При 1-ви профил картината е леко пожълтяла (цветопредаването на практика не е засегнато) и можете да го употребявате непрекъснато, по-късно колкото по-нисък е, толкоз по-жълтеникава става (2-ри режим също наподобява добре, тук бялото е малко пожълтяло), а в по-тъмни времена е отлично да употребявате 3-4 режим с минимална бляскавост. А при естествена приложимост би било задоволително просто да превключвате сред изключено, режим 1-2 и режим 3-4, като по този метод се отстрани въпросът за вземане предвид на яркостта с осветеността на помещението.

Отделна тематика от поддръжката на монитора е софтуерната стратегия SmartControl, която ви разрешава да променяте настройките на монитора от системата Най-важното е, че получаваме програмен продукт, който ви разрешава да променяте настройките на монитора от компютъра (за страдание не всички, само че доста от тях). Най-важното е, че получаваме опция да променяме яркостта с мишката, без да се постанова да посягаме към монитора. В програмата имаме достъп до съвсем всички настройки, само че има дребен минус за мен е, че не можете да избирате lbl режими.

За проявление на изображение в резолюция 3440 на 1440 100Hz ви е нужен или HDMI 2.0 версия и по-висока, или Display port 1.2 версия и по-висока (версия 1.1 е в положение да обезпечи единствено 60Gbps, а HDMI 1.2 още по-малко – единствено 30Gbps), в случай че USB-C конекторът не е подобаващ заради липса на опция за потреблението му.

Картина

Свиканли сме Philips да дават екрани, които демонстрират изображения във формат UltraWide Quad HD с резолюция от 3440 x 1440 пиксела и CrystalClear качество. Те употребяват висококачествени панели с висока плътност на пикселите и необятни ъгли на гледане от 178/178 градуса. Форматът UltraWide 21:9 ви разрешава да работите по-продуктивно, като имате повече място за съпоставяне и забележими колони в електронни таблици. Тези екрани са подобаващи за изискващи експерти, които имат потребност от извънредно детайлна информация за CAD-CAM решения, или финансови специалисти, които работят с големи таблици.

По отношение на продуктивността, с цел да стартирате най-модерната единична игра на 3440 на 1440 – 5 милиона пиксела (за 4k обобщението е 8 милиона) най-малко при 30 фрагмента в секунда, ни би трябвало най-малко RX 580 или сходна карта, а за удобна игра към 60 фрагмента в секунда – RX 6600.

Мониторът идва с време за реакция от 1ms (MPRT), което обезпечава ясни и гладки изображения по време на игра. MPRT е по-лесен метод за изложение на времето за реакция, което се отнася до интервала от замъглено и размазано до ясно и чисто. Мониторът на Philips дейно отстранява замъгляването и размазването на придвижванията, с цел да даде по-ясни и точни визуализации, което усъвършенства геймърското преживяване. Този екран е най-хубавият избор за игра на вълнуващи игри, които изискват бърза реакция.

Много евентуално е подобен екран да бъде употребен за работа. Тук идва функционалността MultiView, с която екранът с висока разграничителна дарба дава голям брой благоприятни условия за свързване. С MultiView функционалността можете да свържете и да гледате две устройства по едно и също време, като да вземем за пример компютър и преносим компютър, и да изпълнявате няколко задания по едно и също време. Така можете да се наслаждавате на оптимално улеснение и успеваемост при работа.

Това което ми хареса доста е, че мониторът дава отговор изцяло на потребностите на всеки, който прекарва по-дълго време пред него. От една страна макар, че не е геймърски, той въпреки всичко се показва чудесно в това отношение. И вечер, след работа да речем умерено можете да си позволите да играете на висока разграничителна дарба на доста настоящи заглавия при високи настройки.

Мониторът разполага с технология AMD FreeSync Premium, която предлага на сериозните геймъри гладка игра с висока продуктивност, без да се постанова да се тормозят от накъсан геймплей и насечени фрагменти. Това значи, че няма потребност да вършиме взаимни отстъпки при играенето и можете да играете решително, с помощта на високата скорост на възобновяване, компенсацията на ниска кадрова периодичност и ниското закъснение.

От друга страна, в случай че работите със софтуери, които имат доста принадлежности, би трябвало да сравнявате някакви  текстове, да превеждате, или въобще нужен ви е някакъв мултитаскинг можете да отваряте доста прозорци и всичко да е пред вас. Можете да употребявате това и за развлечение като пуснете едновремнно видео сигнал, отворите обичания си уебсайт, а в трети прозорец вършиме нещо друго.

Мултимедийно наличие

Ясно е, че цялото наличие, уместно за широкоекранен екран, ще наподобява отлично, филмите, видеоклиповете ще се извършват на цялостен екран, игрите ще уголемяват ъглите на гледане. Ако обаче пуснете нормално видео 16:9, ще имаме черни ленти в краищата и площта на екрана ще бъде като на 27-инчов екран. Много уеб сайтове не са мощно усъвършенствани за това съответствие на страните, ще имате доста свободно пространство в краищата.

Филмите в 21:9 обаче ще се извършват на цялостен екран и можете умерено да седнете на уместно разстояние от монитора или пък близо, където ще сте като в кино салон.. Работата в прозорци е по-удобна.

В последна сметка

Като резюме можем да кажем сигурно, че имаме добър екран с положително цветопредаване, баланс на бялото, богати настройки в менюто, 100Hz (не е доста, само че работи чудесно), ултраширок, комфортна стойка, вградени представители, USB-C-връзка и всички останали преимущества на мониторите на тази марка.

 

 

Повече информация за модела и неговата цена можете да видите на Монитор 34″ Philips E Line – 346E2LAE/00:

Характеристики на модела:

Размер:   34″ (86 cm) Разделителна дарба:   3440 x 1440 Формат на картината:   21:9 Големина на пиксела:   0.231 mm Тип на матрицата:   LCD Ъгъл на видимост:   178/178 Време за реакция:   1 ms Честота на освежаване:   100 Hz G-Sync/FreeSync:   AMD FreeSync Цветове:   16.7 милиона Цветова гама:   100% NTSC 121.3% sRGB Покритие на екрана:   Матово Подсветка:   WLED Яркост:   300 cd/m2 Статичен контрастност:   4000: 1 Интерфейси:   1 x HDMI 2.0 1 x USB Type-C с DisplayPort функция 1 x DisplayPort 1.2 1 x Audio Out 4 x USB 3.2 Downstream Други:   Kensington Lock Flicker Free Low blue Light Picture By Picture (PBP) Възможност за монтиране на стена EasyRead SmartImage game sRGB Mode Звук:   Вградени високоговорители 2 x 3W Стойка:   Сваляща се основа Регулираща се по височина Регулиращ се надолнище на екрана Енергиен клас:   F Консумация на ел. сила:   31 KWh Цвят:   Черен Размери:   817 x 491 x 235 мм Тегло:   7.36 кг
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР