Тези дни той трябва да се яви на второто заседание

...
Тези дни той трябва да се яви на второто заседание
Коментари Харесай

Баневи похапват с прибори за 112 бона, а работниците им се самоубиват без заплати

Тези дни той би трябвало да се яви на второто съвещание по делото за неизплатения лизинг на първокласен автомобил. Кокошкарската кражба беше в детайли разказана от „ Уикенд” - на олигарха му се досвидели някакви си 30-тина хиляди лв. за аудито, само че не го върнал, а го харизал на майка си.

У нас към този момент и децата знаят, че комсомолският милионер не обича да заплаща, само че в това време като същински парвеню умира да парадира с разкош, заслужен за крале. Това не е клюка, а доказателството за това са две фактури с любопитно наличие.

Според тях предприемачът, който изведнъж получи над 130 предприятия и след това ги наряза на скрап, отпред с колоса „ Полимери”, е потрошил над 112 000 лв. за вилици и лъжици. Скъпата стока е закупена сякаш за курорта „ Русалка”. По-точно съгласно фактурите е платена от ваканционния клуб, само че че Евгения и Николай са употребили изисканите принадлежности, няма никакво подозрение.

Разбира се, не става дума за някакви си китайски ментета, а за най-голям клас сребърни принадлежности с частична позлата. Носят подписа на елитния френски бранд „ Кристофл”, който има близо двувековна история, а изделията му красят масите на короновани особи и холивудски звезди. При това Баневи са се спрели на една от последните линии на известната компания, измайсторена от холандски дизайнер, в която нежно се преплитат флорални претекстове.

Цените на тази хубост също са на висота. Най-евтини са лъжичките за еспресо - по 98 лв. на численост, а нашите ценители са си взели 30. Да има! От вилиците и лъжиците, които костват по 320 лв. парчето, са накупили по 60 броя. Ограничили са се единствено в приборите за сервиране, които са по 555 лв. за всеки обособен образец. Баневи спестовно са ги свели едвам до 5 вилици и лъжици за сервиране и 2 лопатки за торта, като единствено за тях са броили над 7000 лв..

Още една фактура демонстрира размахът, с който милионерите са харчили, до момента в който служащите в приватизираните от тях фабрики, оставени с месеци без заплати, са стигали до самоубийства в отчаянието си. В документа са разказани чаши, чинии, фруктиера, завивка за маса и други сходни съдове от няколко линии на Версаче за някакви си 20 000 лв.. Тук най-скъпа им излязла кана за вода за 577 лв.. При това Баневи употребили и 4 хиляди понижение и по този начин икономисали някой лев за посудата.

Иначе Евгения и Николай Баневи не стопират да се кълнат, че са с леви убеждения. Само че не се отхвърлят и от буржоазния лукс. А за какво прокуратурата още не е подхванала одиозното семейство, е в действителност огромна мистерия.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР