Тези дни Стойчо Стоев ей така, от нищото, каза, че

...
Тези дни Стойчо Стоев ей така, от нищото, каза, че
Коментари Харесай

Има ли пилот в Левски?

Тези дни Стойчо Стоев ей по този начин, от нищото, сподели, че Левски първо би трябвало да направи клуб, а по-късно тим. Никак не е инцидентно, че след напусналия Асен Букарев в този момент още един някогашен чиновник на сините споделя в действителност, че ябълката е гнила. Много хора скочиха на Буки за това му признание, само че не щеш ли има и още един глас в негова поддръжка. А забележете, Стоев и Букарев не са от по този начин наречените скандалджии, интелектуалното им равнище е много над междинното за футболната колегия.

В техните думи няма детайл на отплата, те по-скоро вършат услуга на ентусиастите, които си мислят, че на " Герена " всичко е цветя и рози, че клубът е смазана машина, че всеки миг Делио Роси ще трансформира Левски в атакуващ атрактивен и прелъстителен за личните си последователи отбор. Колкото и малко да са тези ентусиасти, има такива идеалисти, които считат, че сините са се качили на вярната автомагистрала и цепят въздуха.

 Лишават Левски от домакинство поради почитателите?
Лишават Левски от домакинство поради почитателите?

Ударът със снежна топка по страничния съдия може да коства скъпо на " сините "

Само за някакви си 90 минути в празничния 3 март всички тези въпроси получиха своя отговор, въпреки и не изцяло безапелационен. Един мач с Берое, към който се разбра, че нито Левски скоро ще се трансформира в обикновено работещ клуб, нито скоро Делио Роси ще направи мощен тим. Първо, с цел да си поканиш посетители, е редно да удариш една прахосмукачка, да позабършеш, да проветриш... Да, Левски като клуб 2-3 пъти месечно кани ентусиасти на стадиона. Вьпреки че Левски - това не са същите тези ентусиасти. Някои романтици споделят, че всички са едно семейство.

Че това не е по този начин, се разбра още с влизането на стадиона. Някой път, когато вали дъжд и се чака ниска посещаемост, от Левски афишират гордо, че ще раздават безвъзмездни дъждобрани на входовете. А в този момент какво пречеше от клуба да провеждат безвъзмезден чай за всеки фен? Малък жест, само че значим. След това - новият бранш " А ", гордостта на Иво Тонев, суперлъскавата и европейска естрада, към този момент е леко занемарена. Така нареченият кетъринг е на отчайващо равнище, в тоалетните от 4 казанчета 2 не работят и като цяло всичко европейско последователно се трансформира в побългарено.

За сметка на гостите, несъмнено. Феновете си заплащат сякаш да им е удобно, а не получават съответно качество на продукта. А този мач освен, че не трябваше да приключи, а не трябваше въобще да стартира. Дежурният пратеник по какъв начин се е подписал, че има всички условия за осъществяване на мач? Непочистеният сняг освен подготвя към мятане на снежни топки към терена, само че бе и рисков за феновете. Няколко от тях се подхлъзнаха и паднаха. За тяхното здраве някой от футболния развой намерения ли?

Но у нас е повече от видно, че футболният развой е комплициран. Мачове се отсрочват единствено в случай че има заплаха за здравето на играчите. А за здравето на публиката някой мисли ли? Или почитателите са единствено за декор? В естествените страни мачове се отсрочват и забавят даже в случай че има заледени улици към подстъпите на стадиона. Някой от клуба Левски можеше да извади 1000-2000 лв., с цел да наеме хора да почистят трибуните от снега. Или пък предния ден да призове доброволци от публиката да оказват помощ. Случвало се е и различен път, почитатели са се отзовавали. Ама оперативното управление очевидно не знае тези неща. И не е неприятно Спас Русев да обърне внимание на чиновниците си. Крайно време е! А другояче бранш В за какво не беше отворен, откакто и А не бе измит?! И въобще кой взима решенията, има ли водач на " Герена "?

Ето поради такива сякаш странични неща Стойчо Стоев споделя, че Левски на първо място би трябвало да стане спретнат клуб. И по-късно тим. И в този момент да свържем нещата. В Левски не виждат ли, че продуктът, който предлага Делио Роси, не може да докара на трибуните брой аудитория, която да вкара някой лев в клуба от билети. Едно и също и едно и също, понякога се появява илюзия като тази след 4:1 със Септември и това е. Да, неточност няма, не става дума за шанс, за съдията, за терена, за противника. На самия Делио Роси такава му е философията. След всеки мач той си акцентира на предно място подредената игра в отбранителен проект и прави анонси, че един ден нещата ще се подредят и напред. При толкоз доста привлечени играчи и значително време за моделиране на тим италианският треньор още веднъж подмята, че желае нови и още по-скъпи футболисти. Е, щом има кой да му има вяра, кой да му извършва условията, може пък внезапно да се получат нещата. Но на този стадий възможностите Левски да стане забавен на тези последователи, които не вървят на стадиона, тъй като тимът не им харесва, са малко над нулата.

Това е ситуацията, почитателите постоянно се разделят на категории. Онзи ден на стадиона едните желаеха и хвърляха снежни топки по съдиите и играчите на Берое, а другите осъждаха този тип дейности. Но и двете групи са последователи на Левски. Тези, които са на стадиона макар положението на тима, осъждат тези, които си стоят по домовете поради неатрактивния отбор. Но и тези, и тези са почитатели на Левски. Един ден и двете групи ще бъдат дружно на стадиона. Само че клубът би трябвало съществено да промени метода си на работа. Но на първо място е нужна смяна в мисленето. След което при съществуването на добър тим почитателите ще се върнат на стадиона, без значение от това дали има сняг, по какъв начин се споделя треньорът и каква му е визитката.

 Наско Сираков подлага на критика Левски: Престъпление е да имаш едно състояние за цялостен мач
Наско Сираков подлага на критика Левски: Престъпление е да имаш едно състояние за цялостен мач

" Не съм сюрпризиран от равенството против Берое "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР