Тези дни се състоя тържествено честване по повод 50-годишнината от

...
Тези дни се състоя тържествено честване по повод 50-годишнината от
Коментари Харесай

Половин вековен юбилей отпразнува важно звено в Морско училище

Тези дни се състоя тържествено честване във връзка 50-годишнината от основаването на катедра " Информационни технологии “, което беше обвързано с представянето на нови специалности на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “.

Катедрата в началото е основана под името " Военна кибернетика и ръководство на войските “. От тогава до през днешния ден в това число колективът си слага амбициозната задача да работи за реализиране на висока подготовка на курсантите и студентите от Морско учебно заведение в региона на осведомителните технологии и тяхната добра професионална реализация.

Тържественото мероприятие бе намерено от заместник-началника по образователната и научната част на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ – капитан I сан проф. доктор Калин Калинов, който насочи поздрави и акцентира значимостта и високия принос на катедрата за ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ през отминалите години.

За извънреден принос за развиването и одобряването на престижа на Училището със заповед на министъра на защитата бе награден проф. доктор о.р. Юлиан Цонев, а със заповед на началника на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ с предметни награди бяха удостоени и чиновници на катедрата.

Гости – представители на компания " Ди Екс Си Технолоджи България “ ЕООД, наградиха трима, отличили се през годината, студенти на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “.

По време на събитието актуалният шеф на катедрата – доцент доктор Валентина Петрова, изнесе презентация на тематика " Минало, настояще и бъдеще на катедра " Информационни технологии “, като тя обърна внимание на бъдещите благоприятни условия за развиване, подвижност на образованието и реализация на учащите се студенти и курсанти в морската Алма матер.

Част от учащите се курсанти в специализация " Кибероперации “ насочиха видеопоздрав към преподавателите в катедра " Информационни технологии “ и техните посетители.

Пожелания и поздравления поднесаха и някогашни ръководители на катедрата и преподаватели, които ефективно са взели участие в развиването на  осведомителните технологии във ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “.

Поздравителни адреси бяха получени от банка ДСК, KBC и ИКТ Клъстер Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР