Тези дни се появи интересно обяснение на важен елемент в

...
Тези дни се появи интересно обяснение на важен елемент в
Коментари Харесай

Разработчик разясни за глупавия изкуствен интелект в Cyberpunk 2077

Тези дни се появи забавно пояснение на значим детайл в днешните видеоигри. Направи го водещият куест дизайнер на Cyberpunk 2077 в. Той разясни действието на изкуствения разсъдък в играта и за какво съгласно него един прекомерно „умна“ AI система не е добра концепция. По-умните съперници, счита Павел Саско от CD Projekt RED постоянно не са по-добри.

„Понякога геймърите питат за какво даден изкуствен интелект е толкоз „глупав“, нали? Най-лесното е да направиш един изкуствен интелект изключителни интелигентен, тъй като той ще знае къде си и ще може да те в профил. Той ще може да прави много неща, само че това ще е извънредно непочтено по отношение на играещите“, споделя Саско.

„Това, което желаеме да реализираме е изкуствен интелект, който се държи като действителен човек, прави неточности и не преценя добре обстановката. Ако изстрелвам от едно място, до момента в който съм се скрил и по-късно се преместя, враговете ми ще стрелят към мястото, на което съм се намирал единствено преди момент, тъй като си мислят, че аз съм към момента там. Ако убиете зложелател на едно място, не очаквате изкуствения разсъдък да каже на противниците ви да ви открият незабавно, а да ги изпрати към мястото, където това се е случило Изкуственият разсъдък би трябвало да реален, само че в това време честен“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР