Тези дни Огнян Герджиков обяви, че царската партия се завръща

...
Тези дни Огнян Герджиков обяви, че царската партия се завръща
Коментари Харесай

Кремъл пак активира Симеон Сакскобургготски

Тези дни Огнян Герджиков разгласи, че царската партия се завръща и през януари ще свикат конгрес, след който ще поемат курс още веднъж към политиката. Друг обаче е въпросът дали електоратът ще ги одобри отново на юнашко доверие, показват политолозите.

Любопитното тук е, че новината идва единствено седмица, откакто Симеон Сакскобургготски се срещна с митрополит Антоний – външният министър на съветския патриарх Кирил Гундяев и одиозната посланичка Елеонора Митрофанова. 

Гундяев е потвърден сътрудник на КГБЛ, а визитата на протежето му у нас бе посрещната с отвращение и митинг в центъра на София.
За сметка на това пък Сакскобургготски ги одобри в резиденция „ Врана “ и даже се снима с тях. 

Според анализатори, Москва още веднъж залага на Сакскобургготски, въпреки русофилството му да не е по този начин мощно изявено като при „ Възраждане “ или „ Русофилите “ на Малинов. 
Като предан придворен, Огнян Герджиков не стопира да твърди, че заслугата България да е в НАТО и Европейски Съюз е точно на Национална движение „Симеон Втори". 
Припомняме, че партията на Сакскобургготски изчезна от хоризонта след отчайващи резултати на изборите. Повечето хора даже останаха с убеждението, че партията се е самозакрила. И по този начин до предходната седмица, когато разбудилата се групировка провежда „ експертна кръгла маса “, отдадена на сигурността на българската граница с водещ Станимир Илчев.

Иначе на уеб страницата на Национална движение „Симеон Втори" последното известие е от есента на предходната година и е апел да се поддържа Румен Радев на президентските избори. 
Въпреки отпадането на Национална движение „Симеон Втори" от играта, видният царист проф. Даниел Вълчев през последните години непрестанно се спряга като претендент за министър председател. Той е евентуалният претендент при всяко служебно държавно управление. До този миг най-високият пост до който е стигал Вълчев, е вицепремиер и учебен министър. 

Далеч по-интересно е, че преди да стане политик, Вълчев е съучастник във компания „ Филимко “ с починалия водач на кръга „ Монтерей “ – Любен Гоцев. Именно на него и придвижването му се приписва връщането на Сакскобургготски през 2001 година и активирането му в политиката. Управлението му обаче се оказа единствено въведения към връщането на Българска социалистическа партия във властта. Сакскобургготски съумя да заличи спомените за Виденовата зима и да направи равномерен преход към държавното управление на Сергей Станишев. 

В персонален проект аристократът и семейството му съумяха да си върнат „ Царска Бистрица “, „ Врана “, „ Ситняково “, „ Саръгьол “, къщата в Баня и къщата в столичния квартал „ Изток “, както и горите в Рила. Не им бе възобновен само чифликът в Кричим, с който остана да се разпорежда НСО.
След това по време на ръководството на ГЕРБ, страната си взе назад парцелите, а на Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза останаха „ Врана “ и „ Царска Бистрица “.

През 2007 година Яне Янев, който се изживяваше като герой против корупцията разгласи, че в архивите на тогавашното Български земеделски народен съюз, както и на Държавна сигурност и на Централен комитет на Българска комунистическа партия имало информация за агентурното минало на Симеон Сакскобургготски. Въпреки настояването на партията му „ Ред, правда и правдивост “ досието на царя да бъде разкрито, това по този начин и не се случи. Янев обаче уточни, че някогашният монарх попада на мушката на съветските секрети служби през 60-те години на предишния век. Той приема да бъде вербуван против от време на време погасяване на задълженията му от хазарт, по този начин става елементарен клеветник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). 

Завръщайки се през 2001 година като сътрудник за въздействие на непознати секрети служби, по молба на перестроечните кръгове и заобиколен от номенклатурни юпита, Сакскобургготски изиграва роля на избавител на социалистическата партия и всъщност я реанимира, връщайки я назад във властта през 2005 година
Близо две десетилетия по-късно, Национална движение „Симеон Втори" още веднъж е задействана и дава признаци, че се разсънва от зимен сън.
Източник: Уикенд 
 



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР