Тези дни над базата прелетяха два руски бомбардировача Ту-142, която

...
Тези дни над базата прелетяха два руски бомбардировача Ту-142, която
Коментари Харесай

Popular Mechanics: Руските "мечки" напомниха на армията на САЩ, че от тях не могат да се скрият даже в Арктика ВИДЕО

Тези дни над базата прелетяха два съветски бомбардировача Ту-142, която въоръжените сили на Съединени американски щати сътвориха като част от ученията в Аляска, написа Popular Mechanics.

Според изданието това прекосяване послужи като явен сигнал - Москва е "повече от способна " да открие активността на въоръжените сили на Съединени американски щати, в това число в такива отдалечени кътчета като Арктика, написа "Поглед инфо ".

Два съветски стратегически бомбардировача Ту-95* прелетяха над намиращите се на повърхността на Северния ледовит океан американски подводници. След което те напуснаха района, съпроводени от изтребители на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и Канада. Инцидентът, който попадна на видеото, е станал на 9 март в неутралните води на морето Бофорт в северната част на Аляска, оповестява Popular Mechanics.

Веднъж на две години въоръжените сили на Съединени американски щати организират ученията ICEX в региона, с цел да потвърдят готовността си да работят в крайния север. Една от главните характерности на тези маневри е присъединяване на американски подводници. Те си проправят път през леда, с цел да се срещнат с други елементи, които се движат по земята или във въздуха, с цел да основат оперативна база, изяснява изданието.

Ту-95 или "Мечката " съгласно класификацията на НАТО е тежък бомбардировач, който в доста връзки е "руска версия на В-52 ". Този аероплан е кадърен да покрие дистанции до 9 хиляди благи със скорост 340 благи в час.

Но, сходно на американския си сътрудник, той е "твърде остарял ", с цел да заобиколи актуалните системи за противовъздушна защита, тъй че е оборудван основно с нуклеарни или стандартни крилати ракети с отдалечен обхват, обръща внимание "Popular Mechanics ".

Според някои догатки Ту-95 е изхвърчал от Русия, евентуално от далекоизточната въздушна база „ Укранка “. Те минаха над базата на ICEX на височина от 2,5 хиляди фута, макар че за оптималната успеваемост такива огромни бомбардировачи се издигат доста по-високо. Следователно, „ два застаряващи съветски самолета ясно показаха избрана позиция “, твърди изданието.

Американската база, която получи наименование Seadragon, беше разгърната на 4 март. Тази година подводният флот на Съединени американски щати е показан на ICEX от две подводници Connecticut и Toledo, се отбелязва в публикацията.

„ Интересен е въпросът: по какъв начин руснаците въобще откриха този мразовит лагер? Базата се намира на 50 благи от континенталната част измежду видимо безкрайните бели полярни открити пространства.

Бомбардировачите се появиха пет дни след основаването на лагера, т.е. им трябваше известно време, с цел да я намерят. Но сигналът на този полет е явен: Русия е повече от способна да открие американските войски - даже в Арктика. “, заключава Popular Mechanics.

* Всъщност приказваме за самолети Ту-142 (бел. ИноТВ).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР