Тези дни, както обяви президентът на България, те ще направят

...
Тези дни, както обяви президентът на България, те ще направят
Коментари Харесай

България дарява на Македония 50 000 дози ваксина

„ Тези дни, както разгласи президентът на България, те ще създадат другарски жест и чакаме идната седмица да изпълним първата среща на граничния пункт ”, сподели министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев. Поводът е дарението от България на 50 000 дози ваксина, като сега се прецизират детайлностите с Червения кръст на България и на Северна Македония.
Новината бе доказана и от министъра на опазването на здравето Венко Филипче.
Припомняме, че преди дни президентът на България Румен Радев съобщи, че страната ни ще даде доста подаяние от ваксини на прилежаща Македония.
Зоран Заев изрази също упованията си, че през юни София ще поддържа Скопие да направи идната стъпка по пътя към евроинтеграцията.
Цялото ни внимание е ориентирано към България с всички нейни институции и на първо място към президента господин Румен Радев, само че и към премиера Стефан Янев и министърът на външните работи. Надяваме се, че през юни в действителност ще ни поддържат, с цел да създадем идната крачка в интеграционните процеси на Северна Македония.
 Радев изиска открит разговор, с цел да приказваме за старт на договарянията за влизане на Северна Македония в Европейски Съюз Радев изиска открит разговор, с цел да приказваме за старт на договарянията за влизане на Северна Македония в Европейски Съюз
Европейската интеграция изисква устойчиви и необратими резултати в построяването на добросъседски връзки на Балканите. Това съобщи дър...
Това съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев в отговор на журналистически въпрос дали има някакво оживление в връзките с България. Той акцентира, че със София има връзка, а първата среща ще се състои идната седмица на граничния пункт във връзка дарението от ваксини против COVID-19.
Очаква се през днешния ден да организира диалог с президента по отношение на детайлите. Външните министри на България и Македония към този момент са открили контакт. Има и връзка на премиерско равнище сред София и Скопие.
„ Тези дни, както разгласи президентът на България, те ще създадат другарски жест и чакаме идната седмица да изпълним първата среща на граничния пункт ”, сподели Заев. Поводът е дарението от България на 50 000 дози ваксина, като сега се прецизират детайлностите с Червения кръст на България и на Северна Македония.
„ Както споделих, това е двустранен въпрос. Двете другарски страни би трябвало да покажат здрав разсъдък и рационалност в името на бъдещето, в името на другарството, децата, бъдещите генерации. Аз постоянно споделям: в името на двата приятелски народа да намерим решение, с цел да може най-сетне, след 16,5 години Северна Македония да направи идната крачка, по-точно полу-крачка, а точно първата междуправителствена конференция ”, сподели още Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР