Тези дни и месеци България се превърна в оазис на

...
Тези дни и месеци България се превърна в оазис на
Коментари Харесай

Безкраен фалш – от Сглобката до „Ергенът“ 


Тези дни и месеци България се трансформира в оазис на фалша. Да стартираме с по този начин наречената Сглобка сред ГЕРБ и Политическа партия, която се оказа подправена в същността си. Порочното й зачатие диктувано от посолството на Съединени американски щати докара до немислим цирк, в който Бойко Борисов трансформира Асен, Кирил и Лена в клоуни. Тези тримата плюс другите жадни за власт клоуни Христо Иванов и Атанас Атанасов паднаха в клопката на Борисов и станаха за смях. Те, плюс безличния Денков се молиха, упорстваха, мрънкаха за продължение на Сглобката, само че най-после останаха с пръст в устата. Това и заслужават, тези дилетанти в политиката и Христо Иванов, мюрето на олигарха Иво Прокопиев – различен жаден за власт персонаж от близкото минало.

Стана ясно, че каквото каже Делян Пеевски това и става. Той ръководи страната и не съм вярвал, че ще го напиша – само че от всичките изброени /и неизброени/ е най-подходящ за министър председател. Пеевски е властнически, еластичен, диалогичен и не му пука ни от американци, ни от техните „ магнитни “ закони. Той следва своя политика на моркова и тоягата, като по-често употребява тоягата на нежните гръбчета на Кирил Петков и Христо Иванов.
Борисов сякаш се е снишил, като късния Тодор Живков /научил е нещо, до момента в който го е пазел/, само че в действителност работи тайно и опъна до разкъсване нервите на дилетантите от Политическа партия.

Той знае, че на идните парламентарни избори, тази партия няма да получи повече от 10-15% и сходно на Атака, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и други някогашни съдружници ще отиде в небитието. Където сред прочее й е мястото.

Да се чудиш кой и за какво предложи на президента Радев лицата Кирил Петков и Асен Василев? Те се провалиха с гръм и тропот и Радев би трябвало да е удовлетворен, че в точния момент се разграничи от тях.

Публиката на този политически цирк е безмълвна. Народните маси избират да гледат и разискват риалити излъчвания, като „ Ергенът “, в сравнение с трусовете в Сглобката. В това подправено предаване „ Ергенът “ всички са подправени – претендентките за сърцето /и банковите сметки/ на ергена Алек и самият Алек, който има 2-3 естествени физиономии – всичко друго при него е подправено и комично.

Да го питаш младия милионер – какво прави в сходно шоу? За девойките с джуките и изкуствените гърди е ясно – те търсят известност, само че Алек какво търси в този вулгарен цирк?

С две думи, живеем в безконечен фалш – и няма значение дали идва от политиците или от някакво предаване. Масовата аудитория привикна с него и в случай че се появи някой и каже истината за цялата скотщина, в която живеем, и в която шепа хора от 34 години се облагодетелстват за сметка на другите – ще го разгласят за вманиачен. Както написа Ботев: „ у нас свестните смятат за луди… “

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР