Тези дни една от най-коментираните теми в общественото пространство, е

...
Тези дни една от най-коментираните теми в общественото пространство, е
Коментари Харесай

Защо у нас свалят големите професионалисти от сцената със скандали и обиди, вместо с аплодисменти!

Тези дни една от най-коментираните тематики в публичното пространство, е отстраняването на две безспорни журналистки - Велислава Дърева и Велиана Христова от вестник "Дума ". Това подсеща още веднъж за един проблем, който по нашите географски ширини датира не от през вчерашния ден и през днешния ден - излизането на огромните експерти от сферите, в които са заети, не става по заслужен, признателен метод за направеното от тях през годините, а с гръмки кавги и незаслужени обиди.

Признавам, че се шокирах от новината, че Велислава Дърева - една от най-известните, надарени и свободолюбиви журналистки, дисидентка, създателка дружно с починалия Стефан Продев на "Дума ", правоприемник на "Работническо дело ", е била отстранена от карето на вестника без никакво предизвестие или просто диалог от страна на владеещите към днешна дата от "Позитано "20.
Велислава е журналист, кинодокументалист, един от ревностните откриватели на делото на Васил Левски.



Никога не съм допускала, че своите ще й причинят всичко това по подобен противен и некултурен метод, само че...живеем във времена на изненади, най-вече гнусни. Подобно е отношението и към досегашната зам.-главна редакторка на социзданието Велиана Христова, която също е била отстранена дружно с Велислава.

Колегите, които работят в "Дума ", не го вършат единствено поради препитанието. Познавам доста от тях и зная, че заплатите им са покрай минималната за страната, само че те обичат специалността си и откровено имат вяра в идеала, на който са избрали да служат. Правят го от години и не напущат изданието, за което в миналото споделяха, че е "ковачница на фрагменти ".

По всички тези аргументи, персонално аз не разбирам с какво тъкмо пречеха на "Позитано "20 Велислава Дърева и Велиана Христова, та се отнасят по този начин с тях!?
Мотивите на управлението от и до каква степен те са откровени, е неразбираем и замъглен въпрос към този момент. От централата бяха принудени след гръмналият скандал доброзорлем да дават пояснения на час по лъжичка:
че двете дами към този момент били към този момент пенсионирани и работели не на трудови контракти, че можели да не престават да пишат, в случай че желаят, само че вестникът щял бил да се обновява и така нататък и тъй наречените.
От своя страна Велислава и Велиана пък оповестиха, че са уверени, че отстраняването им е обвързвано с това, че и двете без значение една от друга, са писали сериозни мнения за председателката на партията и хората от нейното обграждане.

В поддръжка на двете колежки се обявихме всички, които ги познаваме от години. Съюз на българските журналисти, евродепутатите от левицата, също.
Доколко обаче това ще им помогне да преглътнат горчилката и обидата от протичащото се?!
Разправата с тях ми напомни по какъв начин по същия метод преди време вкупом бяха уволнени и небрежно пенсионирани доста от обичаните от българските фенове артисти от Народния спектакъл и други храмове на Мелпомена. Те бяха донесли доста наслада на хората през годините, само че ги натириха без оглед на заслугите им. Впрочем такова грубиянско отношение у нас датира още от времето на великите актьори Адриана Будевска и Георги Стаматов... Публиката, за която те по този начин обилно се раздаваха, не ги върна назад на сцената.
За страдание това до през днешния ден остава непроменено.
Доказва го грубото премахване на Велислава Дърева и Велиана Христова. А можеше да е иначе. Можеше...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР