Тези дни докато преглеждам Ковид позитивни деца си мисля, колко

...
Тези дни докато преглеждам Ковид позитивни деца си мисля, колко
Коментари Харесай

Тройно ваксиниран и двукратно боледувал лекар: Ваксинация на малки деца – неоправдана

" Тези дни до момента в който проверявам Ковид положителни деца си мисля, какъв брой по- сериозна е демографската рецесия за България и какъв брой сгрешен е метода на развъждане на нашите деца! Като виждам по какъв начин София пращи от градежи и по какъв начин няма градинки и паркови пространства, катерушки за децата, просто се чудя по какъв начин съм могла да отгледам три деца и едно куче! ", по този начин стартира коментара си доцент Рада Маркова в обществената мрежа.

Тя насочва вниманието на родителите по отношение на протичането на коронавирус при децата. Дава скъпи препоръки по какъв начин да се действа и какви неточности се позволяват постоянно.

" Но днешните деца нямат потребност от разходки и от игра - те са залепени за екраните, безпределно химизирани, изнежени и залежали. Дали ще доживея естествена инфраструктура в моя обичан и роден град - София, който може да бъде прелестен европейски град?! Май по- скоро не.

По мотив на Ковид - нервността на родителите: благи хора, бъдете спокойни и трезво преценявайте положението на вашето дете. Нашите усещания като педиатри са, че при голямата част от децата болестта минава за няколко дни, при непокътнато положение на детето, от време на време и без температура.

При сегашния вид постоянно са налице изнемощялост, хрема, гърлобол, данни за ларингеална кашлица и диария. Запазете успокоение и се отнасяйте към Ковид инфекцията както при всяко друго вирусно заболяване. Единици са случаите с потребност от хоспитализация. От наша позиция зараза с грипен вирус, морбили, варицела или RSV са в пъти по-тежки за децата и дават доста затруднения от Ковид-19. Не прави чест на медиите, че по този начин се раздухват единични случаи на усложнени деца и се всява суматоха.

По мотив имунизациите: като човек тройно имунизиран и двукратно боледувал бих желала да кажа, че поддържам имунизацията на всички възрастни хора и страхуващи се за своето здраве.

По отношение на децата - съотношението полза/риск, изключително за групата 5-11 година е безпричинно за всеобща имунизация. Да се ваксинират цялостни деца, диабетици и други хроници с тежки болести. Скъпи другари и родители, наблягайте на физическа интензивност, спорт, гответе на децата си, прекарвайте време измежду природата! Стига сте им давали добавки и имунопрепарати без да са заболели! Мислете положително! Ние сме до вас!, " написа тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР