„Тези аргументи не са нови. Те бяха чути още след

...
„Тези аргументи не са нови. Те бяха чути още след
Коментари Харесай

Жаблянов: Вотът на недоверие ще бъде преди началото на Председателството

„ Тези причини не са нови. Те бяха чути още след изборите, когато се организираха и когато стана ясно, че това е главният мотив на държавното управление и на болшинството, основано в Народното събрание, с цел да съществуват. Ако си спомняте, когато се сформира държавното управление, въз основата на това парламентарно болшинство, един от главните, водещите причини беше, че би трябвало да създадем държавно управление, тъй като ни следва председателство на Европейския съюз ", съобщи в изявление за предаването „ Неделя 150 " по БНР зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия.
На въпрос, дали Българска социалистическа партия е наясно е тематиката на вота на съмнение и дали не го прави поради самото опозиционно деяние, Жаблянов отговори: „ Съдържанието на един избор на съмнение против настоящето държавно управление, в действителност провокира доста полемики, и в Българска социалистическа партия, и в диалозите, които имаме с другите парламентарни партии, тъй като мотивите, които дава държавното управление са доста. Въпросът не е, дали има една област, в която държавното управление има недостатъци, а въпросът е, коя от областите, в които държавното управление не се оправя е с най-голямо значение за нашето общество, с цел да бъде подложен вотът на съмнение? Така, въпросът прегледан към този момент, изяснява, за какво такава полемика се води, за това, каква тематика да бъде определена ".
"Аз в действителност се озорвам да кажа, дали продължаващият демографски срив в България или поредното закриване на общински и регионални лечебни заведения, или растящото чувство за равнищата на корупцията у жителите е най-актуалният въпрос. Няма никакво подозрение, че и трите въпроса съсществуват. Те са тематика на публичното внимание, те са предмет на остро неодобрение на жителите. И, в случай че господин Цветанов и ръководството не ги виждат тези неща, те в действителност се носят върху розови облаци, което не е положително за самото ръководство ", изясни Валери Жаблянов.
„ Диалогът с другите опозиционни партии е от огромно значение, тъй като няма по какъв начин, Българска социалистическа партия сама да наложи една тематика на обществото или на другите партии. И ние нямаме и такава упоритост. Ние споделяме, какво е нашето мнение. Отдавна минаха времената, когато решенията на конгреса на Българска социалистическа партия за наложителни, надали не. Няма такова нещо. Ние сме разискали въпроса за вота на съмнение, разискали сме вероятните тематики, дискутирали сме към тематиката за корупцията, само че при изискване, че има и други настоящи въпроси, ние можем да ги решим в друга посока ", разяснява още Валери Жаблянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР