Тези 3 години, 20-та, 21-ва, 22-ра, теглиха черта едновременно под

...
Тези 3 години, 20-та, 21-ва, 22-ра, теглиха черта едновременно под
Коментари Харесай

Проф. Андрей Фурсов: Скритите шифри на 2022 г - Ватикана срещу англосаксонците

Тези 3 години, 20-та, 21-ва, 22-ра, теглиха линия по едно и също време под няколко столетия с друга дълготрайност. И ние, сякаш, попаднахме в пропастта на времето - хроноклазъм. В такива моменти хората наподобява са в положение на комплициране и пропущат доста значим миг.

Надежда Манделщам написа за подобен миг в книгата си „ Второ “: „ В интервала на ферментация и разлагане ненадейно става явен смисълът на близкото минало, тъй като към момента няма равнодушие към бъдещето, само че аргументът на вчерашния ден към този момент е рухнал и лъжата внезапно се разграничава от истината. Необходимо е да се заключи, когато ерата, която е узряла в недрата на предишното и няма бъдеще, е изцяло изчерпана и новата към момента не е почнала. Но този миг съвсем постоянно се пропуща и хората отиват в бъдещето, без да осъзнават предишното.

Ще се опитаме да не пропуснем този миг и да погледнем както към предишното, по този начин и към бъдещето, като използваме този интервал като лупа, преди всичко, 22-та година - тя беше доста наситена - стана кулминационната точка на трите години. Ние ще разгледаме тези събития – събитията от тези три години – просто като събития.

Веднъж великият френски историк Фернан Бродел сподели, че „ събитията са прахуляк “. Какво искаше да каже? Това, което искаше да каже, е, че събитията имат смисъл единствено в случай че са сложени в по-широк подтекст. Но факт е, че от време на време се случват събития, изключително когато става въпрос за интервали на доста бързи промени, които приказват сами за себе си. Това не отстранява нуждата да се преглеждат в по-широк подтекст. Но самите събития са забележителни.

И бих желал да се съсредоточа върху няколко събития през 2022 година и да се опитам да ги впиша в някаква система. И тогава, от позиция на тази система, да погледнем на епохата, която завърши - епохата на експонента, която стартира в края на 18 век.

Нулево събитие - при започване на 21 декември в Йерусалим се организираха учения " Колективна мощ ". Въпреки че официално учението беше извършено под егидата на Израелския финансов орган, симулацията имаше геополитически темперамент в световен мащаб, както се вижда от наличието на лица от МВФ, Световната банка и най-важната банка на банките, Банката за интернационалните разплащания от Базел.

Показателно е, че нито китайците, нито руснаците бяха поканени на ученията в Ерусалим, публично отдадени на битката с хакерските атаки и киберепидемиите. Но Русия присъстваше на ученията Киберполигон-2020 и Киберполигон-2021.

Нещо повече, Киберполигон 2021 се организираше от Световния стопански конгрес въз основата на съветската Сбербанк в стеснен контакт с Шваб, Мишустин и Греф. И, изглеждаше, че " Колективна мощ " също би трябвало да се прави с тези хора. Ама, не! Нищо сходно - нито китайците, нито ние. И тук напълно ясно се вижда, че се разисква нещо, което нито китайците, нито ние трябваше да знаем.

Следващото събитие на пръв взор е тясно американско. Но това е по този начин единствено на пръв взор. На 22 август Байдън подписа Закона за понижаване на инфлацията. По-късно, в сходство с този закон, започва стратегия за субсидиране на американската промишленост за общо 369 милиарда $. Като част от тази стратегия за поддръжка на зелените промишлености, американските заводи ще получат сред 600 и 800 милиона $.

Да съпоставим това да вземем за пример със Западна Германия, с Федерална Република Германия. В Германия са отделени единствено 155 милиона $ за ограничения за стимулиране. Не милиарди, милиони! Е, несъмнено, освен това състояние къде ще отиде продукцията от Европейски Съюз. Например за Франция това би означавало минус 10 000 работни места и минус 10 милиарда $ вложения. да не приказваме за изпразването на портфейлите на елементарните жители. В средата на 2022 година цената на електрическата енергия в Европейския съюз беше 60 цента за 1 kWh. А в множеството американски щати - 5-6 пъти по-малко.

Европейците към този момент бият паника за „ закона Байдън “. Така еврокомисарят по вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон на 22 ноември дефинира американския закон като „ екзистенциално предизвикателство към Европа “. А президентът на BusinessEurope Фредрик Першон назова дейностите на Съединени американски щати „ удавяне наЕвропа “. А прехвърлянето на индустриални мощности от Европа към Съединени американски щати, считат капитаните на европейския бизнес, не е натурален пазарен развой, а резултат от целеустремено деяние на Съединените щати в световна верига от производства, ориентирани към деиндустриализация на Европа. Е, както се споделя, разсъниха се... Атлантическите елити на Европа са следвали тъкмо този курс през всичките десетилетия. И ще го завършат с деиндустриализацията на Европа.

Друго събитие, което си коства да се спомене: на 14-15 септември Нур-Султан беше хазаин на 7-ия конгрес на водачите на международните и обичайните религии. Темата звучи доста хуманно: „ Ролята на водачите на международните и обичайните религии в духовното и обществено развиване на човечеството в следпандемичния интервал “. Част от срещите се организираха в здания под формата на пирамида и в действителност ставаше дума за нуждата от основаване на единна международна религия. Някои от публицистите даже лансираха термина " хрислам ", т.е. християнство и ислям.

Също по този начин си коства да напомним, че на 22 октомври се организира 20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай, който приключи с победа на групата на Си Дзинпин над по този начин наречените комсомолци,, последователи на съюза със Съединените щати и Англия които му се противопоставяха.

Няма да приказвам в детайли за това събитие, единственото, което може да се каже тук е от кое място идва тази ориентировка към англосаксонците на по този начин наречените комсомолци, които съставляват най-вече южната част на Китай. Факт е, че от времето на Първата опиумна война, т.е. през 1830-те години, редица доста авторитетни фамилии са били тясно свързани с англосаксонците посредством търговията с опиат. И тази победа на Си Дзинпин бележи края на дълъг интервал на директно или непряко наличие на „ комсомолци “, китайските либерали във властта.

Следващото събитие е доста забавно, има двойно дъно. От 13 до 15 септември се организира апостолическото посещаване на папа Франциск I в Казахстан. Преди това, през 2001 година, известният съветофоб папа Йоан Павел II посети Казахстан. Папата получи поканата на Токаев да посети Казахстан преди съвсем година, само че официално на 22 септември дойде за присъединяване в идващия Конгрес на водачите на международните и обичайните религии.

И тук стартират странностите и случайностите. Първо, макар обстоятелството, че конгресът е много внушителен, 100 делегати от 50 страни, това не е напълно равнището на понтифика. Можеше да изпрати някой от кардиналите при него. Например РПЦ беше показана не от патриарха, а от митрополит Антоний Волоколамски, ръководител на отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия.

Второ, Франциск е остарял и болен, движи се в инвалидна количка. А не толкоз от дълго време, поради неприятно коляно, той отхвърли да отиде в Киев, който е доста по-близо до Рим, в сравнение с Астана. Въпреки това той отлетя за Астана. И трето, най-интересното. Почти по едно и също време с Конгреса на религиозните дейци в Астана стартира своята работа срещата на върха на ШОС в Самарканд.

Преди срещата в Самарканд Си Дзинпин посети Казахстан по време на религиозния конгрес на 14-ти. А на 15-ти стартира срещата на върха в Самарканд. Нямаше публична среща сред Си и Франциск, само че знаем доста добре, че действителната политика е загадка политика и се прави най-вече импровизирано. По принцип в огромната политика няма такива съвпадения във времето и местоположението на главните международни играчи.

Изглежда, че в борбата си с англосаксонците за място в бъдещия посткапиталистически и постзападен свят, Ватикана и религиозните и всемирски сили зад него, се пробват да сложат най-малко част от яйцата си в евразийската кошница, макар враждебността на Ватикана към Русия.

Англосаксонците за тях, за Ватикана, са по-опасни на този стадий. Първо, Франциск по-рано подреди на Светия трон и неговите филиали да трансферират всички свои финансови активи на Института по религиозни въпроси, прочут още като Ватиканската банка, до 30 септември 2022 година

Второ, има инструкция от папата за бърз продан на долари и евро за злато или за различен благонадежден актив, да вземем за пример за юани... Тогава човек би трябвало да се съгласи с специалистите, които допускат, че Ватикана не има вяра в бъдещето на световната доларова система, следена от англосаксонците.

И това обезверение се утежнява от борбата сред Ватикана и по-голямата част от романо-германския по генезис хайлайф, който стои зад него, против англосаксонците. Едно от отраженията на това опълчване са огромните промени, направени от Папата и йезуитския медал в Малтийския медал. И тези промени бяха ориентирани към отслабването в него на въздействието на британците.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР