Тези 2 града в Северна Каролина имат намаляващо население, докато щатът продължава да расте

...
Два града в Северна Каролина са видели значително свиване на
Коментари Харесай

Два града в Северна Каролина са видели значително свиване на населението, според Herald Weekly, онлайн списание, специализирано в пътувания и развлечения.

< p>Голдсбъро и Роки Маунт, и двата на около час път с кола от Триъгълника, се появиха в този списък с десетки други градове в Съединените щати.

Ведник Хералд използва числата от преброяването на населението в САЩ за своите открития.

За да видите пълния списък на намаляващите градове, посетете heraldweekly.com/why-are-these-us-cities-shrinking-so-fast.

Намаляващото население на Голдсбъро, Северна Каролина

Населението на Голдсбъро е намаляло с близо 9% между април 2010 г. и юли 2022 г. според данните за населението, публикувани от Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

За сравнение, населението на Роли се е увеличило с близо 18% за същото време рамка.

Подобно на много други по-малки градове в щата, жителите се стичат от Голдсбъро към градските и крайградските райони, Triangle Business Journal публикува тази пролет.

Но тази тенденция може скоро ще се обърне, тъй като градът привлече някои големи инвестиции от строителни предприемачи. Големи проекти за недвижими имоти, включително жилищен комплекс, дуплекс общност и общност от градски къщи, са стигнали до Общинския съвет тази година, съобщи TBJ.

Защо хората се отдалечават от Роки Маунт, Северна Каролина?< /h3>

Населението на Голдсбъро е намаляло с 6% между април 2010 г. и юли 2022 г. според данните за населението, публикувани от Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

За сравнение, населението на град Дърам се е увеличило с близо 28% в същата времева рамка.

„Северна Каролина е толкова красив щат, известен с прекрасното си време, както и с някои от най-хубавите съседи наоколо, така че защо има хора, които напускат Роки Маунт, докато други се тълпят към това състояние? През последните осем години населението на щата се е увеличило с 8,5%“, пише Herald Weekly.

„Но жителите на Роки Маунт са били по-склонни от други жители в щата да изпитват финансови затруднения, така че, разбира се, кой би могъл да ги обвинявам, че са се сбогували и са се изчистили в друг град? пише публикацията.

През 2009 г. Forbes нарече Роки Маунт един от най-бедните градове в САЩ, а данните от преброяването от миналата година показват, че близо 19% от жителите са в бедност.

Роки Маунт претърпя нов удар наскоро. Районът беше ударен от опустошително торнадо миналия месец и то нанесе тежки щети на съоръжението за фармацевтични продукти на Pfizer и рани повече от дузина души.

Могат ли хората да бъдат погребани с домашния си любимец (или пепелта от него) в Северна Каролина ? Ето закона

Могат ли пътниците в NC да пият бира (или друг алкохол), докато някой друг шофира? Ето закона

Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР