Тезата ни е, че е изключено БСП да продължава да

...
Тезата ни е, че е изключено БСП да продължава да
Коментари Харесай

Георги Пирински пред ФАКТИ: Смятам, че е изключено БСП да продължава да участва в кабинет с ПП

Тезата ни е, че е изключено Българска социалистическа партия да продължава да взе участие в кабинет с „ Продължаваме промяната “ (ПП), а и изобщо да поддържа съдружни връзки с Политическа партия. Позицията ни бе предизвикана и от този невиждан акт с изгонването на съветските чиновници на посолството, само че без нужната аргументация. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Георги Пирински във връзка декларацията на 17 индивида, които са срещу нов кабинет в границите на този мандат на Народното събрание.

„ Смяната на Кирил Петков с Асен Василев нищо не трансформира. Остава същият тандем отпред, същата процедура, същата политика, която ще следва тази партия. Нашето надълбоко разбиране е, че Българска социалистическа партия няма място в сходна структура дружно с Политическа партия и “Демократична България “, добави Пирински.

Попитан за позицията на Корнелия Нинова, че ние не изнасяме оръжие за Украйна, той сподели, че тезата ѝ е пробита отвред. „ Очевидно тя се базира на събитието, че Междуведомствената комисия не е подписала нито една договорка с дестинация Украйна. Но нали на всички е ясно по какъв метод се доставя оръжие за един спор, имам предвид този в Украйна. ВМЗ „ Сопот “ имаше не доста високи финансови обороти предходната година, а след началото на войната има 3, 4 пъти нарастване на продукцията. Това какво е? “, попита Пирински.

Относно опита да се сформира нов кабинет в границите на този парламент, Пирински пита с какъв мотив ни се показва опцията да има устойчиво държавно управление.

„ Казват ни, че в случай че няма кабинет, настава дестабилизация. Каква непоклатимост се реализира с един кабинет, който се прави по този метод, който няма постоянна поддръжка в Народното събрание. Всички виждат с какви средства се търси съставянето на кабинет, който ще е с измъчено болшинство. Това ли е стабилността “, разяснява той.

Според него сега се намираме в обстановка на предизвикателство пред обществото. „ Върви една настройка, че е ясно, че при нови избори ще е нещо от същото. А ние не можем да си го позволим. Все повече се приказва за Конституцията. Имаше и планове. Отивайки към избори, би трябвало политическите партии да имат едно общо съглашение. Дори и през 1997-а имаше такова съглашение. Но не виждам кой ще поеме тази отговорност в този момент “, изясни още Пирински.

Целият диалог вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР