Тезата на БСП, че военният министър Тодор Тагарев може да

...
Тезата на БСП, че военният министър Тодор Тагарев може да
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Тагарев няма да въвлече България във война - тезата на БСП е фалшива

Тезата на Българска социалистическа партия, че военният министър Тодор Тагарев може да въвлече България във война, е подправена. Това съобщи първият народен боен представител в Алианса ген. Съби Събев пред NOVA NEWS.

Думите му са във връзка настояването на оставката на министъра от страна на Българска социалистическа партия и множеството рецензии към него, даже и след връщането му от посещаване в Съединени американски щати, където се срещна с построяването на платените от България изтребители F-16.

„ На тези, които развиват тезите за приземяване на българската военна авиация, ще кажа, че доста по-рано трябваше да се закупят американските изтребители. Българското небе няма да остане без защита. Мисля, че към средата на 2025 година ще може да стартираме въздушния надзор с новите самолети F-16 ", сподели Съби Събев.

Хипотетично, страната ни може да изиска разполагането на 1-2 батареи противокорабни ракетни средства в региона на Бургас или на Варна, изясни някогашният военачалник. „ Може би би трябвало да желаяме 1-2 батареи „ Патриот ", с цел да усилим нашата противовъздушна защита в източното направление. Във Варна и в Бургас имаме по-стари комплекси Противовъздушна отбрана ", сподели ген. Събев.

Той счита, че е реалистично страната ни да бъде районен ремонтен център на бойните машини „ Страйкър ". „ Говореше се за Велико Търново, само че не мога да кажа тъкмо ", съобщи ген. Съби Събев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР