Тезата, че България не е допусната в Шенген заради хартиената

...
Тезата, че България не е допусната в Шенген заради хартиената
Коментари Харесай

Тома Биков към ПП: Шарлатания е да се обвързва Шенген с хартиената бюлетина

„ Тезата, че България не е позволена в Шенген поради хартиената бюлетина, може да бъде избрана като шмекерия. Тази теза е обидна за цялото българско общество, тъй като приемането на хартиената бюлетина няма нищо общо с Шенген, минимум е поставяно като изискване от Холандия, която преди година се отхвърли от машинното гласоподаване “. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната на Народното събрание. Повод за неговото изявление е декларацията на Даниел Лорер от Политическа партия, съгласно който страната ни не е призната в шенгенското пространство точно поради хартиената бюлетина.

Биков напомни, че тематиката Шенген би трябвало да сплотява цялото общество, само че от Политическа партия някак не запомнили, че ръководят последните две години. „ Положиха големи старания да разградят лицето на България пред света, както и да разградят границата. Вие сте част от казуса, не излизайте на тази трубина да казвате кой е отговорен и почтен. Вие направихте по този начин, че България да има толкоз отслабена позиция пред Европа, че да не може да реагира на какъвто и да е развой. Толкова слаба позиция имахме през 1997 година, когато ни бяха сложили в забранителния лист на Шенген и трябваше да вървим в Европа с визи “, съобщи още Биков.

Депутатът от ГЕРБ се обърна към групата на Политическа партия с думите: Вие сринахте доверието на България и България замязя на Кирил Петков. Човек, който има утопичен другар, с който е приказвал преди дни и е лобирал страната ни да бъде призната в Шенген. “

Биков е безапелационен, че е засегнатост към всички и към българските жители да се съпоставя участието в Шенген с хартиената бюлетина. „ Всички би трябвало да сме обединени към цялостното приемане на България в Европейски Съюз, а към този момент две години живеем в този парадокс. Освен да си вкарате милиарди за акумулатори по Плана за възобновяване, нищо друго не сте създали. Надявам се, че България ще стартира да излиза от блатото, в което беше вкарана от хора които не знаят къде отиват, а друга част не знаят за какво са пристигнали “, съобщи Биков.

Депутатът от ГЕРБ-СДС прикани систематичните партии да върнат България на масата на доверието, където се взимаха решения, а не беше в коридора, при въображаемия си другар, или на пазарите да продава пробиотик и други ментета. „ Днес ние би трябвало да стартираме да се връщаме към това положение, в което България напредваше и вървеше напред. Благодарение на тази група, водена от шарлатани, които приказват празни приказки, ние би трябвало да поставим всички старания да изправим вредите и да тръгнем напред “, съобщи още Биков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР