Тейлър Фриц завърши по подобаващ начин страхотната си седмица при

...
Тейлър Фриц завърши по подобаващ начин страхотната си седмица при
Коментари Харесай

Радост за домакините: Фриц не допусна изненада срещу световния №82 и е шампион в Атланта!

Тейлър Фриц приключи по отговарящ метод страхотната си седмица при своето завръщане на родната си американска земя и победи с купата в Атланта. Първата на Съединени американски щати загатна, че се намира в отлична спортна форма в навечерието на огромните съревнования в Северна Америка, откакто извървя пътя до трофея в щата Джорджия, надигравайки след известни компликации дебютанта на АТР край Александър Вукич, за който оценката остана мираж - 7:5 6:7(5) 6:4. С триумфа си международният номер 9 завоюва втората си купа през сегашния сезон, след тази в Делрей Бийч, като в сбирката му към този момент личат шест купи от надпреварите в Тура.

Австралиецът бе напът да падне жертва на огромното напрежение, подбудено от статута на дуела, още в първите минути на финала, когато инкасира несъразмерен брой грешки и му се наложи да отразява брейкбол, но резервира нужното хладнокръвие и показва класата на сервиса си, с цел да оцелее. Оттам насетне подаващите наложи цялостен надзор върху събитията на корта, като превъзходството им ни водеше към привидно изцяло законосъобразен тайбрек, само че в заключителния 12-и гейм международният номер 82 заложи на прекомерно огромна доза риск в старанието си да пласира уинъри, което докара до неточности от неговата ракета, като американецът не се поколеба да се възползва още от първия си сетбол и сложи едната си ръка върху трофея.

Втората част пък се разви по съвсем монотонен метод, откакто всичко случило се повтори до последния си подробност и след избавена брейкбол на старта от страна на Вукич, то след това наложеното от сервиращите предимство още веднъж ни водеше до тайбрек. Именно в последния миг ръката на австралиеца още веднъж очевидно трепна, което означаваше две следващи шампионски точки пред топ поставения в схемата, но за разлика от по-рано в хода на срещата, то австралиецът в този случай остана невъзмутим, с цел да провокира изиграването на дълъг гейм. В него мощните мигове за двамата състезатели на начален удар се резервираха, преди Вукич да вземе всичко в свои ръце след две страхотни офанзивни акции, като си обезпечи преднина от 6:4 точки и с втората си опция възвърне равенството в обособените сетове.

Още с настъпването на решаващата трета част международният номер 82 бе изправен до стената, откакто позволи спад в нивото си, който докара до 0:40, само че даже и от тази обстановка сервисът на непоставения тенисист съумя да го измъкне и борбата за трофея изглеждаше повече от равностойна. С развиването на мача обаче доста по-големият опит в сходни дуели на Фриц изигра своята основна роля за локалния любим, откакто той дочака шанса си в седмия гейм, когато подвигна оборотите със серия от свръхзвукови форхенди и осъществя пробив на нула, преди след това несмущаван на лично подаване да узакони триумфа си с купата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР