Тейлър Фриц започна сезона си по убедителен начин и имаше

...
Тейлър Фриц започна сезона си по убедителен начин и имаше
Коментари Харесай

С лекота: Фриц не остави шансове на световния №94 и потегли успешно в Делрей Бийч

Тейлър Фриц стартира сезона си по безапелационен метод и имаше основна роля за триумфа на родината в дебютното издание на United Cup, но оттова насетне резултати на първенецът от Индиън Уелс биват извънредно неубедителни. С оставащ по-малко от месец до старта на Мастърса в Калифорния, където американецът ще пази трофея си и цели 1000 точки, той се включи на АТР 250 конкуренцията в Делрей Бийч, където през днешния ден откри акцията си с триумф над Емилио Гомес, пристигнал за час и 41 минути на корта - 6:4 6:3. С тази си победа топ поставеният в схемата и международен номер 7 се класира за четвъртфиналната фаза в надпреварата, където ще срещне непредсказуемия Адриен Манарино.

Началото на дуела беше изцяло равностойно, като значително шансове пред посрещачите не се откриваха и подаванията скоростно се трупаха в активите на сервиращите. В това русло се доближи до седмия гейм, когато еквадорецът беше наптът да сервира изненадата и доближи два брейкбола, но Фриц не се трогна от това, като остана и невъзмутим и броени минути по-късно на собствен ред имаше опция да отмъкне съперниковия сервис, като го стори, с което откриващият сет беше записан в сметката му.

На старта на втората част международният номер 94 въпреки всичко съумя да вземе своето, като проби началния удар на любимеца и избави два шанса за рибрейк, с цел да поведе с 3:1. Оттам насетне обаче американецът властваше във всеки аспект, като показва образно мощните страни в играта си и завоюва пет следващи гейма, с цел да постави точка на разногласието в конфликта.

Sealed in Style
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР