Тейлър Фриц стартира силно годината си с титла в Индиън

...
Тейлър Фриц стартира силно годината си с титла в Индиън
Коментари Харесай

За втора поредна седмица: Еванс надделя над шампиона от ИУ и е на 1/4-финал в Монреал

Тейлър Фриц започва мощно годината си с купа в Индиън Уелс, само че изпитва съществени усложнения в дуелите си от Уимбълдън насам, откакто травма го принуди да се откаже по време на осминафинала си против Даниел Еванс във Вашингтон. Американецът незабавно се възвърне от контузията и побърза да се включи на Канадския Мастърс, където към този момент надделя Анди Мъри и Франсис Тиафо, с цел да доближи осминафиналите и още веднъж да се изправи против опитния британец. Резултатът отпреди седмица в американската столица се повтори с разликата, че Еванс не се нуждаеше от странични фактори и си извоюва триумфа за 2 часа и 44 минути на корта след 7:6(5) 1:6 7:5, като се класира за четвъртфиналите и чака спечелилия всред Шлем първенеца Марин Чилич и Томи Пол, който отстрани Карлос Алкарас.

Американецът започва мощно дуела и в гейм траял над 10 минути отмъкна подаването на противника, с цел да излезе напред в резултата с безапелационен задатък. Световният номер 13 доближи до опция да сервира за продобиване на частта, само че се пречупи и загуби началния си удар на нула, с цел да станем очевидци на тайбрек. В него Фриц рано взе самодейността, но Еванс завчас се трансформира в,,стена " на главната линия и реализира своебразен поврат, поздравявайки се с триумф в откриващия сет.

Втората част извади на показ цялостния искра в играта на първенеца от Индиън Уелс, който се представяше на върха на опциите си и на бърза ръка се откъсна напред с 4:0. В този случай американецът не срещна никакви компликации при затварянето на сета и съумя да го стори още на сервис на противника, с цел да изпрати конфликта в решителната му фаза.

В третата и последна част брейкболите се трансфораха в постоянно срещано събитие на старта, като всеки от двамата състезатели разполагаше с такива, но в последна сметка британецът се оказа по-съобразителен и оползтвори шанса си да поведе с 4:2. Световният номер 39 бе праволинеен и доближи до опция да подава за успеха, само че точно тогава нервите му не устояха и пропусна мачбол, преди да допусне равнене на резултата. Еванс мигновено се оправдава и осъществя нов пробив, като от втория си опит за затваряне на мача бе безукорен и триуфмира в срещата.

Evo`s evening
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР