Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Монте

...
Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Монте
Коментари Харесай

Ден след успеха над Алкарас: Корда се срина пред шампиона от Индиън Уелс

Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Монте Карло, откакто надви в здрав конфликт над сънародника си и сътрудник на двойки в Княжеството Себастиан Корда. И двамата се представяха на високо равнище в хода на мача, само че умората при по-младия американец взе връх най-после, и по този начин Фриц оформи крайното 7:6(4) 7:5.

Американското дерби стартира равностойно, с уверена игра от страна и на двамата в началните минути на срещата. След експресни първи четири гейма, пристигна ред на Корда пръв да получи късмет за пробив. Фриц обаче обезврежда тази опция, а още в ответния гейм на своя ред можеше да се откъсне в резултата, единствено че международният номер 42 се измъкна от сложната обстановка. Впоследствие сервиращите продължиха да преобладават и по този начин разногласието трябваше да бъде решен с тайбрек. Той стартира с бърза замяна на минибрейкове, а равенството продължи да бъде непроменено. В края обаче първата ракета на Съединени американски щати все превъзходство от дъното на корта и пречупи сънародника си, спечелвайки четири поредни точки.

През втората част двамата продължиха с сполучливите си изяви от линията за начален удар и не се виждаше по какъв начин някой от сервиращите може да бъде продънен. Това обаче се случи в седмия гейм, когато първенецът от Индиън Уелс стигна до триумф в подаването на Корда - 4:3. 21-годишният играч по никакъв метод не се помири със загубата, и изигра най-хубавите си два гейма досега, с цел да вземе водачеството - 5:4. Десетият в схемата обаче съумя бързо да се активизира и доминираше във финалната част на срещата. Фриц първо изравни резултата, а по-късно се възползва от хлапашки неточности на отсрещната страна на корта, преди с директна точка от сервис в последвалия си сервис гейм да подпечата мястото си на четвъртфиналите.

First clay-court Masters quarterfinal ✅

Taylor, who were losing 4-2 in the decider against Catarina, beats Cilic and Korda to make the last 8 in Monte-Carlo!
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР