Тейлър Фриц (САЩ) спечели Мастърс турнира в Индиън Уелс (САЩ)

...
Тейлър Фриц (САЩ) спечели Мастърс турнира в Индиън Уелс (САЩ)
Коментари Харесай

Тейлър Фриц спря серията на Надал и взе титлата в Индиън Уелс

Тейлър Фриц (САЩ) завоюва Мастърс шампионата в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона $. В незабравим край той победи Рафаел Надал, който беше без загуба от началото годината със серия от 20 следващи триумфа и три трофеи - 6:3, 7:6(5) за два часа.

24-годишният Фриц е първият американец, който победи в " Рая на тениса " след Андре Агаси, а това стана преди 21 година

И двамата финалисти имаха здравословни проблеми, като тези на Надал изглеждаха по-сериозни. Той изпитваше болки в рамото и гърдите, като два пъти изиска медицински таймаут - след първия сет влезе в съблекалнята, а по-късно рехабилитатор го масажира на корта.

Фриц пък имаше травма в глезена.

Надал остана с 36 Мастърс трофеи, а Новак Джокович е отпред в тази ранглиста с 37. Матадора няма да играе в Маями тази седмица, прибира се в Испания ще се насочи към сезона на клей.

„ Това е една сбъдната детска фантазия. Не мога да опиша какъв брой необикновено е възприятието. Никога не съм изпитвал по-голяма болежка в живота си. Ако знаех, че ще е толкоз мощна, нямаше да дойда. Опитвах се да се върша на спокоен, тъй като камерите ме следяха “, разяснява Тейлър Фриц.

Фриц, който за повторно в кариерата си завоюва шампионат, поведе с 4:0 в първия сет след два ранни пробива. Испанецът понижи до 3:5, откакто също проби подаването на противника, само че американецът затвори сета с 6:3.

Във втория двамата размениха по един пробив и след тъждество 6:6 се стигна до тайбрек, в който Фриц надви със 7:5. Преди това той имаше мачбол на сервиса на Рафа, който съумя да се измъкне. Не и в тайбрека.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР