Тейлър Фриц продължи победния си марш на домашния си турнир

...
Тейлър Фриц продължи победния си марш на домашния си турнир
Коментари Харесай

Атланта: Фриц не остави шансове на свой сънародник и ще спори за титлата със световния н82

Тейлър Фриц продължи победния си марш на домашния си шампионат в Атланта и се класира за финала. Американецът, който в последните месеци записа редица разочароващи резултати, още със завръщането си на родна земя още веднъж заигра на типичното си високо равнище на твърди кортове и късно нощес се наложи над сънародника си Джей-Джей Улф след час и 22 минути престой на корта - 6:3 7:5.

По този метод международният номер 9, който е и топ подложен в схемата, ще има отличната опция да зарадва домакинската аудитория, вдигайки купата в надпреварата, поради обстоятелството че на финала го чака дебютанта в сходна фаза на равнище АТР Александър Вучич, който се радва на най-хубавата седмица до момента в кариерата си и в полуфиналите надделя Уго Юмбер, освен това след поврат от сет пасив.

Началото на дуела протече изцяло по усета на Фриц, който на бърза ръка наложи своето движение в размените от главната линия и стартира да пласира голям брой печеливши удари, отвели го до пробив още в дебютния гейм на противника му. Впоследствие първата ракета на Съединени американски щати преодоля теста на международния номер 46 при заставането си на сервис, откакто избави две точки за рибрейк, и оттова насетне повече нито за секунда не позволи съмнение при личните си подавания, поздравявайки се с триумфа в откриващия сет.

Във втората част превъзходството от страна на сервиращите пък бе елементарно забележима и въпреки грешките в играта на Улф да зачестиха, то той поддържаше нужното качество при осъществяването на началните си удари, което му позволяваше да бъде равносилен на топ поставения в схемата, който все по-уверено се доближаваше до оптималния си темп. Именно обаче сериозната доза риск в дейностите на по-нискоранкирания американец му изигра неприятна смешка в последния вероятен миг, когато той подаваше в 11-ия гейм, откакто той заплати прекомерно огромна цена за своите грешки и инкасира късен пробив, донесъл броени минути по-късно успеха и класирането за финала на Фриц.

Service Perfection
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР