Тейлър Фриц през настоящата седмица на домашната си надпревара в

...
Тейлър Фриц през настоящата седмица на домашната си надпревара в
Коментари Харесай

Безкомпромисен Фриц подчини екзекутора на Надал в Мелбърн и ще спори за трофея в Делрей Бийч

Тейлър Фриц през актуалната седмица на домашната си конкуренция в Делрей се показва повече от чудесно, което му обезпечи класиране за полуфиналната фаза надпреварата. В нея американецът и първенец от United Cup трябваше да премери сили със сънародника си Макензи Макдоналд, който в профил Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън, само че през днешния ден не показва върха в представянето си и топ поставеният се наложи в следващи сетове, за час и 35 минути на корта - 6:3 7:6(6). С това международният номер 7 подпечата своето класиране за финала в домашния си шампионат, където ще си оспорва трофея с Миомир Кецманович.

Фриц имаше летящ на старт на дуела, откакто още от първата точка в мача пое самодейността и без никакво терзание дирижираше протичащото се, продуцирайки голям брой печеливши отигравания от своята форхенд страна. Този му напредък в играта му донесе на първенеца от Индиън Уелс удобен задатък от два пробива разлика и въпреки международният номер 56 да редуцира отчасти пасива си, то оттова насетне любимецът беше безукорен и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част тонусът в представянето на по-високоранкирания американец очевидно се поизгуби, като грешките от неговата ракета зачестиха, което докара до брейк в актива на Макдоналд. Аутсайдерът в началото съумя да затвърди преимуществото си, като избави опция за рибрейк, но се оказа непостижим да отбрани преднината си след това и Фриц възвърне паритета, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В него екзекутора на Надал в Мелбърн потегли стремително с задатък от два минипробива на сметката си, който доразви до 5:3 пункта в своя изгода, само че все пак Фриц мъчно можеше да бъде грохнал и откакто международният номер 7 завоюва четири от последните пет точки в американското дерби, узакони успеха си.

Fritz
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР