Тейлър Фриц постигна една от най-големите си победи на клей,

...
Тейлър Фриц постигна една от най-големите си победи на клей,
Коментари Харесай

Фриц детронира Циципас в Монте Карло

Тейлър Фриц реализира една от най-големите си победи на клей, откакто през днешния ден съкруши настоящия повторен първенец в шампионата Монте Карло Стефанос Циципас с 6-2, 6-4 за малко над час и 10 минути игра. По този метод американецът се класира за полуфиналите на конкуренцията за първи път в своята кариера .
Тейлър Фриц.
Осмият в схемата стартира стремително срещата с гърка, който непроменяемо победи в съревнованието в последните два сезона, правейки два пробива и повеждайки с 4-0. До края на частта Фриц нямаше никакви усложнения и мощният му сервис направи разликата, откакто загуби единствено две точки на лично подаване. Вторият сет вървеше равностойно до седмия гейм, когато американецът реализира пробив, който обаче този път мигновено бе върнат от Циципас. Вместо да се възползва от инерцията, първата ракета на Гърция още веднъж съобщи гейма си, а по-късно не съумя да се завърне наново и загуби мача, с което завърши и отбраната на купата му.

Фриц загуби единствено пет точки на първи сервис и шест на втори за целия дуел, като приключи и със страховит баланс при уинърите и непредизвиканите неточности - 21 на 4. Циципас направи 11 уинъра и седем непредизвикани.

В спор за място на финала Фриц, който предходната година игра четвъртфинал в Монте Карло, където загуби от Алехандро Давидович Фокина, ще играе с руснака Андрей Рубльов, който по-рано денем постави завършек на присъединяване на Ян-Ленард Щруф от Германия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР