Тейлър Фриц определено няма как да бъде доволен от представянето

...
Тейлър Фриц определено няма как да бъде доволен от представянето
Коментари Харесай

Фриц: Джокович те кара да изглеждаш много по-зле; трябва да си припомня как да сервирам

Тейлър Фриц несъмнено няма по какъв начин да бъде удовлетворен от представянето си в 1/4-финалите на US Open, откакто беше тотално надигран от Новак Джокович и не беше изключително равносилен в нито един от сетовете, в случай че изключим ненапълно третия. Първата ракета на Съединени американски щати пък очевидно беше доста отчаян от личната си продукция в дуела, като показа следното в своята конференция:

За развиването на мача:

- Просто трябваше да се оправя доста по-добре на личен сервис, а не да изгубвам толкоз доста точки по допустимо най-елементарен метод. Що се отнася до ретуритие, то мъчно бих могъл да желая повече от себе си. Създадох си доста шансове във втория и трети сет. Мачът щеше да бъде доста по-оспорван, в случай че бях сервирал на нормалното си равнище, само че Новак има способността да те накара да сервираш доста по-слабо и изцяло да изглеждаш по-слаб състезател. Срещу различен противник, то може да ти се размине, в случай че сервираш по този метод, само че с него е невероятно да победиш, вкарвайки единствено 50 % от първите си начални удари.

За това по какъв начин действа след сходен огромен шампионат:

- Минали са единствено 30 минути от края на дуела, само че сигурно няма да играя тенис през идната седмица. Надявам се да съм си спомнил по какъв начин да поднасям, когато се завърна. Вече имам някои неща в главата, които съм наясно, че би трябвало да подобря. Имам потребност да се отдам за известно време на тренировките, а не незабавно да стартира още веднъж с шампионатите.

За тежките условия на корта:

- Беше доста горещо. Имахме някои извънредно физически и продължителни точки. Проблемите идваха повече от влагата, а не от жегата. Тя напряко те изсушаваше. Затварянето на покрива даже го направи по-лошо, само че самият аз не се усещах толкоз зле и даже привиквах от ден на ден с напредването на мача.

За това дали Джокович се е стимулирал в края от държанието на публиката, с цел да покаже най-хубавата си игра:

- Не мисля. Имах своите шансове в третия сет, само че не ги оползотворих. Той не направи някакви изключителни неща в най-важните моменти. Просто беше стабилен, до момента в който аз не се оправих задоволително добре.

За проблемите със сервиса и дали е очаквал прекалено много от този си детайл:

- Не бях благополучен със сервиса си още в първите мачове. Намерих прочут темп на този детайл в дуела си против Щрикер и трябваше да поднасям по тъкмо този метод, в случай че желая да победя Новак, само че това въобще не се получи и се оправих извънредно. Не съм привикнал с това, тъй като съм автоматизирал началния си удар и постоянно това е било моето главно оръжие. Чувствах се добре, единствено че топката не влизаше в корта и би трябвало да работя над това, тъй като нещата не се получават през тази година. Добрата вест е, че съм доста по-уверен на ретур и реализирам мощни резултати, макар че не мога да разгадавам на сервиса си. Това се дължи на събитието, че напредвам на всички останали детайли.

В Синсинати фактически сложих прекалено много напрежение върху себе си, а може би и в първите няколко гейма от днешния мач, защото пробвах да вкарам доста огромна скорост при плоските си сервиси, само че по-късно просто си споделях, че би трябвало да вкарам сервиса в игра, но това изобщо не се случваше. Не е някаква комплицирана просвета. Ако не поднасям добре, то нямам положителни шансове.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР