Тейлър Фриц може да няма открити специални сили, но днес

...
Тейлър Фриц може да няма открити специални сили, но днес
Коментари Харесай

Не бях изпитвал такава силна болка преди мач; сбъднах детска мечта

Тейлър Фриц може да няма открити специфични сили, само че през днешния ден несъмнено се трансформира в тенис супергерой, надделявайки над непобедения до момента през сезона Рафаел Надал, който се намираше в серия от 20 следващи триумфа. Така 24-годишният състезател се трансформира в първия американския тенисист завоювал трофея в Индиън Уелс от Андре Агаси насам, чийто единствен успех идва през 2001-а година. Победата е още по-специално за локалния представител, тъй като той нарани съществено глезена си в края на своя полуфинален дуел против Андрей Рубльов и през днешния ден даже не можа да организира тренировката си, което даде съществени мотиви да си мислим по какъв начин Фриц изобщо няма да излезе на корта. Новият международен номер 13 обаче изнесе впечатляваща продукция, с цел да преодолее болките и именития си противник, а след това на сдържа страстите си по време на награждаването, споделяйки следното:

" Наистина не знам по какъв начин ще се оправя с всички идни изявленията, защото съм прочувствен човек и постоянно рева, когато изживея сходни щастливи моменти. Никога не бях изпитвал толкоз мощна болежка преди даден дуел и трябваше да взема доста мъчно решение с моя щаб. Сутринта издавах викове при всяка една промяна на посоката и мислех, че няма метод да изляза за дуел с Рафа, само че свършихме нужната работа в часовете преди този момент и съумях да загрея на един от страничните кортове относително обикновено. Тогава се прокрадна вярата, че в действителност имам някакъв късмет и фактически нямах никакъв физически дискомфорт по време на срещата. Лудост е на какво равнище се показах, вземайки поради всички условия.

Днес сбъднах една от тези детски фантазии, за които е невероятно въобще да си помислиш по какъв начин в миналото биха се трансформирали в действителност. За мен е голяма чест да бъда на една сцена с Надал, защото става въпрос за един от най-великите състезатели в нашия спорт. Досега постоянно губех мачовете си против тези тенисисти и ги смятах за безусловно непобедими, тъй че е извънредно особено да печеля купата с сходна победа и съм на мнението по какъв начин би трябвало да побеждаваш точно такива играчи, с цел да си заслужиш триумфа на сцена от подобен сан - приключи щастливият първенец през сълзи.

Fritz. " It`s ridiculous how I could play today. I`ve never experience this much pain in my life ".
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР