Тейлър Фриц е вторият тенисист при мъжете от топ 10,

...
Тейлър Фриц е вторият тенисист при мъжете от топ 10,
Коментари Харесай

Нов играч от топ 10 напусна Уимбълдън: Имер се върна от 0:2 сета и пробив срещу 9-ия в света

Тейлър Фриц е вторият тенисист при мъжете от топ 10, който напусна Уимбълдън още преди третия кръг, присъединявайки се към Каспър Рууд. Световният номер 9 имаше преднина от 2:0 сета против Микаел Имер, само че позволи цялостен поврат и в последна сметка напусна конкуренцията - 6:3 6:2 3:6 4:6 2:6. 

Това беше първа въобще победа над представител от този ешалон на ранглистата за шведския тенисист, до момента в който Фриц продължава да не е достигал до втората седмица на " мейджър " шампионат през сегашния сезон. По този метод Имер се снабдява с отлична опция да доближи до дебютен 1/8-финал в Големия шлем, тъй като в идващия кръг го чака среща с колумбиеца Даниел Елахи Галан (световен номер 85).

Откриващите два сета минаха напълно под диктовката на Фриц, който сумарно печелеше над 60 % от точките при второ подаване на своя противник и осъществя общо три пробива, а самият той нито един път не загуби подаването. Правеше усещане, че любимецът се нуждае от надалеч по-малко старания да печели точките си на личен сервис и за непоставения състезател беше непостижимо да следва неговото движение, което предвещаваше бърза развръзка в интерес на някогашния първенец от Индиън Уелс.

Деветият в схемата даже поведе с ранен брейк в третата част и привидно единствено броени минути го деляха от една извънредно удобна победа, единствено че внезапно уинърите от негова ракета секнаха и отстъпиха място пред непредизвиканите неточности. Имер пък демонстрираше присъщото си съвършено напредване по корта и удължаваше оптимално разиграванията, като тази тактика работеше безотказно в негова изгода и той изравни общия резултат при 2:2 сета.

Интригата пък изцяло отсъстваше в решителната част, защото Фриц изглеждаше доста отпаднал от предходния си дуел против Яник Ханфман, където също му се наложи да изиграе пет сета и в последна сметка завоюва единствено още два гейма до края на срещата.

Wow.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР