Тейлър Фриц е първият финалист от долната половина на Мастърса

...
Тейлър Фриц е първият финалист от долната половина на Мастърса
Коментари Харесай

Toрино е капариран: Фриц сложи край на приказката за Гофен и е 1/2-финалист в Шанхай!

Тейлър Фриц е първият финалист от долната половина на Мастърса в Шанхай. Финалистът от US Open спря мечтания рейд на ветерана Давид Гофен и за пръв път се класира за етапа на финалната четворка в китайския мегаполис. По този метод Фриц се трансформира в първия американски роден след 1990-та година, който има най-малко 5 достигания до 1/2-финалите на Мастърс и значително към този момент можем да кажем, че той е сигурен участник на ATP финалите в Торино, защото към този момент се откъсна с близо 1000 точки пред деветия Алекс Де Минор, а до края на сезона остават единствено три седмици.

Самият дуел протече с очевидно предимство от страна на американеца, който не остави подозрение в по-добрата си моментна форма по отношение на Гофен и го надигра с рутинното 6:3 6:4 за 1 час и 23 минути игрово време, а в спор за място на финала бихме могли да забележим борба сред Фриц и Новак Джокович, в случай че 4-кратният първенец преодолее съпротивата на младежа на Якуб Меншик, а любопитното е, че сърбинът води с 9:0 в директните си конфликти с сегашния номер 7 в света.

Maiden Shanghai semi-final ☝️ defeats Goffin 6-3 6-4 to reach his first Masters 1000 hard-court SF since winning Indian Wells in 2022.
— Tennis TV (@TennisTV)
Двубоят започва по най-хубавия вероятен метод за любимеца, който проби още в първото подаване на Гофен и почивката пристигна при задатък от 3:0 гейма в интерес на седмия подложен. Бившият член на топ 10 отвърна на удара, като сподели страхотното качество на своите ретури и справедливо реализира рибрейк в петия гейм.

Подемът на белгиеца не продължи за дълъг интервал от време, тъй като той нямаше нужните причини, с които да укроти мощта на Фриц и по-високоранкираният играч още веднъж проби за преднина от 4:2 и съумя този път да затвърди взетото преимущество, заличавайкй брейкбол благодарение на мощния си сервис. Гофен най-сетне завоюва личното си подаване, с цел да понижи своя пасив на 3:5, само че нямаше сили за освен това и сетът завърши с успех на американеца.

Ветеранът стартира по-добре във втората част, печелейки откриващия си сервис гейм, само че оттова насетне още веднъж финалистът от US Open пое контрола над мача и се откъсна напред с пробив при 2:1. Непоставеният тенисист хвърли всички сили да се върне в дуела и през идващите минути имаше цели 5 брейкбола, единствено че остана прекомерно въздържан в тези моменти, а Фриц беше задоволително съдбоносен, с цел да опази до последно задатъка си и да се поздрави с крайната победа!

FRITZ INTO THE FINAL FOUR❗
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР