Тейлър Фриц демонстрира колебливост при двубоите си през последния месец,

...
Тейлър Фриц демонстрира колебливост при двубоите си през последния месец,
Коментари Харесай

Домакинска радост: Фриц сломи Де Минор в зрелищен сблъсък и отново е в топ 8 на ИУ!

Тейлър Фриц показва несигурност при дуелите си през последния месец, записвайки ранни отпадания на шампионатите в Далас и Акапулко. Американецът се завърна в родната Калифорния за тазседмичното си присъединяване на Мастърса в Индиън Уелс, където доближи полуфиналите при миналогодишното издание. С големи компликации международният номер 20 си извоюва правото да срещне Алекс де Минор през днешния ден, откакто прекара близо три часа на корта против Жауме Мунар в предния кръг на конкуренцията в,,Златния щат ". Австралиецът от другата страна на мрежата също не може да се похвали с триумфи от старта на сезона досега, като приповдигнато въодушевление в лагера му носи успеха в предходната фаза на шампионата в Индиън Уелс над един от най-хубавите другари на днешния му противник, в лицето на Томи Пол.

Срещата мина под относително къси разигравания, в които международният номер 31 целеше да държи топката в корта, до момента в който локалният представител опитваше да приключва бързо офанзивите си, което се трансформира в причина за голям брой грешки от неговата ракета. Фриц допускаше голямо количество неточности, като на моменти изглеждаше опрян до стената, само че родната му аудитория си сподели думата и окуражаван от неспирната поддръжка на публиката откри сили за поврат, с цел да победи след 3:6 6:4 7:6(5). В четвъртфиналната фаза международният номер 20 чака Миомир Кецманович, който преди броени минути надделя Матео Беретини.

Още в първите минути на срещата се зароди убеждението, че австралиецът стои по-добре на корта. С течение на времето Де Минор развиваше играта си, като съумя да усети съмненията при своя противник, заигра по-агресивно и взе удобна преднина, с помощта на пробив в средата на частта. Световният номер 31 се справяше безупречно на лично подаване, завоюва 93% от точките на първи сервис, като в същото време се представяше ослепително и на ретур. Нова серия неточности на домакинския представител разрешиха на родения в Сидни тенисист да стигне до сетболи, от които той оползотвори четвъртия и откриващият сет справедливо отиде на сметката му.

С началото на втората част се видя доста усъвършенстване в представянето на американеца, който дочака своя миг и с помощта на добра акуратност в ударите си съумя да вземе пробив задатък. Играта на Фриц продължи да се движи във възходяща линия, което му носеше все по-голяма убеденост и той безпроблемно изравни резултата в обособените елементи.

Решителният започва стремително за Де Минор, който откри пролуки в играта на противника си и се поздрави с ранен пробив задатък. Полуфиналистът от миналогодишното издание резервира успокоение над протичащото се, понижи скоростта в ударите си за сметка на точността, което се оказа отлична тактика и на собствен ред проби двукратно, с цел да излезе напред в резултата. Австралиецът остана убеден в качествата си и осъществя рибрейк, с цел да възвърне паритета. Силите се изравниха и двамата одобриха отбранителна позиция след бурното начало на сета, като не желаеха да поемат непотребни опасности и се стигна до законосъобразен тайбрек. В дългия гейм двамата тенисисти се позоваха на най-хубавите си оръжия в репертоара, като Фриц се оказа по-приспособим и с единствения мини пробив, който бе мачбол, постави завършек на конфликта в своя изгода.

Quarter-final secured
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР