Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която

...
Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която плащаме в момента

" Тецовете създават четири пъти по-скъпа сила от тази, за която плащаме като битови консуматори. " Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, член на комисията по енергетика в Народното събрание.

„ Това, което предложихме на протестиращите, е всичко, което можеше да направи страната. Да предложи сядане на масата за договаряния. Да предложи седем точки, които действително вземат решение настояванията на синдикатите “, разяснява той митингите на миньори и енергетици.

За териториалните проекти за прекосяване към зелена сила Сабрутев е безапелационен, че няма по какъв начин да бъдат изтеглени от Брюксел: „ Ако желаеме да преговаряме по тези проекти, те би трябвало да са импортирани, с цел да има база за договаряния. С Брюксел се договаря на база документи, а не на база общи приказки “, акцентира той.

Депутатът добави, че тези проекти се бавят 3-4 години. По думите му страната към този момент е изгубила 100 млн. евро от Плана за обективен преход и повода е невнасянето на тези документи в Европейската комисия. Той обаче акцентира, че трансформацията в енергийната промишленост към този момент се случва и България не трябва да изостава.

„ Виждаме, че цената на електрическата енергия, която създават тецовете, е четири пъти по-скъпа от тази, която битовите консуматори заплащат сега. Всички ние би трябвало да се зададем въпроса дали сме склонни да купуваме електрическа енергия, която е четири пъти по скъпа. Или другояче казано, в случай че плащаме 250 лева ток през отоплителния сезон, склонни ли сме да даваме 1000 лева “, изясни Сабрутев.

Според него тецовете към този момент са неработещи, т.е. пазарните правила ще ги затворят и работа на страната е да обезпечи работни места за тези хора, които ще останат без препитание
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР