Тецовете и тяхната дейност са били обект на внимание на

...
Тецовете и тяхната дейност са били обект на внимание на
Коментари Харесай

Крум Зарков: България има нужда от работещ парламент. На мен ми се иска да се състави кабинет

Тецовете и тяхната активност са били обект на внимание на българските институции. Защо не са създали нищо, в случай че има злоупотреби, е обоснован въпрос.

Това съобщи пред NOVA служебният правосъден министър Крум Зарков във връзка инспекциите на Европрокуратурата в тецове у нас. “Има корист с европейски средства, в тази ситуация става дума за пазара за парникови излъчвания, който е една от основните климатични политики на Европа. Ако някой се е опитвал да спести от него, в този момент Европрокуратурата работи ”, добави той.

“Това, което прави Европейската прокуратура, доколкото съм осведомен, е да изследва в елементи сигнали за машинация на избрани тецове. Не става дума за политиката, енергетиката, като такава. Става дума за битка с машинация и за нелегално обогатяване ”, разясни Зарков.

Той разяснява и тематиката за българските прокурори, делегирани към Европейската прокуратура. “Изборът на български европейски делигирани прокурори не върви изключително безпрепятствено, само че ще работя за това. Трябваше да има квота от 15 прокурори, запълниха се 9 места, потеглиха си трима ”, уточни министърът. И посочи, че е в контакт с европейския основен прокурор по въпроса.

Правосъдният министър посочи, че се нуждаем от закон за персоналния банкрут. “Нуждаем се от този закон, защото доста български жители са потънали в задължения. Това е закон, който подкрепя и дава втори късмет на добросъвестните длъжници. Те не са взимали заеми, без да мислят. Всеки може да попадне в усложнение. Законопроектът е на публично разискване ”, разясни той.

Попитан ще има ли постоянно държавно управление, Зарков отговори: “България има потребност от работещ парламент. На мен ми се желае да се сформира кабинет. ”

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР