Тецовете и дейността им са били обект на внимание от

...
Тецовете и дейността им са били обект на внимание от
Коментари Харесай

Зарков: Тецовете са били проверявани от институциите ни, но не е направено нищо

Тецовете и активността им са били обект на внимание от страна на институциите. Резонен е въпросът за какво не са създали нищо , в случай че има злоупотреби, разяснява министърът на правораздаването Крум Зарков във връзка инспекциите на Европейската прокуратура в българските тецове .

Има корист с европейски средства , изясни министърът и посочи, че става въпрос за пазара за парникови излъчвания . По този мотив той добави:

„ Това, което прави Европейската прокуратура, доколкото съм осведомен, е да изследва в елементи сигнали за машинация на избрани тецове. Не става дума за политиката, енергетиката, като такава. Става дума за битка с машинация и за нелегално обогатяване. “

Министър Зарков направи коментар и по проблема с българските прокурори, делегирани към Европейската прокуратура . По думите му изборът не върви безпрепятствено, само че ще работи в тази посока. Квотата на България е 15 прокурори, като са били запълнени 9, само че от тях 3-ма са си тръгнали.

Личният банкрут е различен значим закон , който правосъдният министър разиска. Според него България се нуждае от закон , тъй като доста жители имат задължения.

„ Това е закон, който подкрепя и дава втори късмет на добросъвестните длъжници. Те не са взимали заеми, без да мислят. Всеки може да попадне в усложнение “ , изясни той, допълвайки, че планът на закона към този момент е оповестен за публично разискване .

Попитан дали съгласно него ще има постоянен кабинет , той отвърна, че се надява това да се случи, защото България има потребност от работещо Народно заседание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР