ТЕЦ “Варна”, собственост на Ахмед Доган, е вторият най-голям длъжник

...
ТЕЦ “Варна”, собственост на Ахмед Доган, е вторият най-голям длъжник
Коментари Харесай

ТЕЦ-ът на Доган е вторият най-голям длъжник на Булгаргаз

Топлоелектрическа централа “Варна”, благосъстоятелност на Ахмед Доган , е вторият максимален дебитор на “Булгаргаз” след столичната “Топлофикация”. Това сподели министърът на енергетиката Александър Николов в отговор на настоящ въпрос на народния представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

Мирчев попита министъра какво е настоящото положение на отговорностите на “ТЕЦ Варна” към държавната газова компания по отношение на подобряването на финансовото положение на самия “Булгаргаз”.

“Имахме желание и предпочитание отговорностите на “ТЕЦ Варна” да бъдат понижени, само че за жалост досега това не е реалност. Конкретни цифри не мога да оповестя, само че мога да кажа, че е вторият максимален дебитор след “Топлофикация-София”, сподели Николов при чуване в комисията по енергетика.

През декември поради отговорностите на Топлоелектрическа централа “Варна” бяха спрени доставките на газ и сметките му бяха запорирани, съгласно редица медийни изявления.

В отговор на различен въпрос на Мирчев, енергийният министър съобщи, че ремонтът на ПАВЕЦ “Чаира” се бави, само че поетапно централата включва мощности.

“Нормалната работа на ПАВЕЦ “Чаира” е от извънредно огромно значение за балансиране на енергийната система в този комплициран период”, добави министърът.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР