ТЕЦ Варна, която неотдавна бе придобита от транспортния министър в

...
ТЕЦ Варна, която неотдавна бе придобита от транспортния министър в
Коментари Харесай

ТЕЦ "Варна" иска лиценз за търговия с ток

ТЕЦ " Варна ", която наскоро бе добита от транспортния министър в кабинета " Орешарски " Данаил Папазов, желае да влезе и на пазара на електрическа енергия. Заявление за това е подадено до енергийния регулатор в края на февруари. Решението на комисията се чака на 14 юни. Това оповестява " Капитал ".

Според показаните документи Топлоелектрическа централа " Варна " желае да оперира единствено на българския пазар на едро и няма да доставя ток на крайните клиенти. В бизнес проекта е посочено, че предстоящите размери електрическа енергия, които ще се тъгуват, са от порядъка на 40 хиляди мВтч през 2018 година, като нарастват в идващите години.

В заявката на сдружението за лиценз се показва, че може да предложи гъвкави и новаторски схеми за търговия и ценообразуване, защото познава конкурентните подходи на другите търговци на електрическа сила и тяхната маркетингова позиция.

В реалност обаче актуалният притежател на централата - компанията на Папазов " Сигда ", няма опит в енергетиката, а главният й предмет на активност е превоз и логистика, показва изданието.

Срокът на лиценза, за който кандидатства Топлоелектрическа централа " Варна ", е 20 години.

На този стадий специалистите на енергийния регулатор са решили, че лиценз може да бъде даден за 10 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР