ТЕЦ-Сливен се ангажира да обезпечи поносима цена и предвидим отоплителен

...
ТЕЦ-Сливен се ангажира да обезпечи поносима цена и предвидим отоплителен
Коментари Харесай

ТЕЦ-Сливен ще обезпечи поносима цена и предвидим отоплителен сезон

" ТЕЦ-Сливен се ангажира да обезпечи търпима цена и предвидим отоплителен сезон за сливенските консуматори, макар сложността на обстановката и рисковете ". Това съобщи на среща с регионалния шеф на Сливен шефът на " Топлофикация " инж. Павлин Костов, оповестиха от Областна администрация.

На срещата бяха коментирани проблемите на сливенското топлофикационно сдружение, както и опциите то да обезпечи парно отопление и топла вода за популацията през зимния интервал.

Инж. Костов посочи, че сливенската " Топлофикация " продължава да извършва своите обществени задължения към потребителите за търпима цена на парното, само че не се ангажира с съответна цена за новия отоплителен сезон. Причина за това са динамично изменящите се и мъчно предвидими фактори на икономическата среда.

" Топлофикация Сливен " работи с въглища от два съществени източника: фабриката " Брикел " в Гълъбово и импорт от Узбекистан и Казахстан. И по двете линии съществуват условия, които попречват предвидимостта на доставките за сдружението.

Директорът му изясни, че до момента в който цената за потребителите се дефинира от КЕВР, цените на индустриалните първични материали за ТЕЦ-Сливен са пазарни, а сега непрестанно порастват. Съществуват и проблеми с превозването и доставките на въглища от Казахстан и Узбекистан.

Павлин Костов осведоми, че все още са обезпечени задоволително въглища за началото на отоплителния сезон, само че те няма да стигнат до края на месец април, когато той завършва.

В хода на диалога стана ясно, че, за разлика от останалите компании , получаващи държавни дотации като отплата за високите цени на ел. силата и горивата, досега " Топлофикация-Сливен " не е получила никаква помощ от страна на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР