ТЕЦ Марица 3 в Димитровград временно спира до отстраняване на

...
ТЕЦ Марица 3 в Димитровград временно спира до отстраняване на
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица 3 в Димитровград временно спира работа


Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград краткотрайно стопира до премахване на проблемите със замърсяването на атмосферния въздух в града. Това е съобщило управлението на топлоцентралата в писмо до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково, осведомиха от екоинспекцията.

Парогенератор К-4 на енергиен Блок 120 МВт към този момент е бил спрян. Решението е било взето след дадената през вчерашния ден конференция от шефа на РИОСВ- Хасково инж. Наталия Пачеманова

На брифинга тя съобщи, че идната стъпка за разрешаване на казуса с влошеното в последно време качество на атмосферния въздух в Димитровград е налагане на насилствена административна мярка - прекъсване на на топлоцентралата.

От екоинспекцията напомнят, че от началото на годината в Димитровград са регистрирани 29 стойности на серен диоксид, които надвишават допустимите средночасови излъчвания от 350 микрограма на кубик.



След премахване на софтуерните проблеми и подготвеност да възобнови индустриалния развой, Топлоелектрическа централа " Марица 3 " ще уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда, се споделя още в известието.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР