ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград отново работи от снощи. Централата

...
ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград отново работи от снощи. Централата
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица 3“ в Димитровград отново работи

ТЕЦ „ Марица 3 “ в Димитровград още веднъж работи от нощес. Централата беше затворена в края на април поради замърсяване на въздуха на Димитровград.

Преди два дни съд анулира прекъсването на активността, а през вчерашния ден министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е актуализирал Комплексното позволение на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “, тъй че предприятието може да проработи, откакто извърши новите условия.

Активисти на придвижването „ Дишай, Димитровград! “ са се събрали нощес пред Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “, откакто видели, че предприятието е проработило.

Върховен административен съд анулира прекъсването на работата на централата. Вчера обаче министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е подписал решение за ново сложно позволение. В среднощ в предприятието са били позволени представители на РИОСВ-Хасково и регионалният шеф Катя Панева, изясни основният юрист Юлиян Семерджиев:

„ Късният следобяд започва централата, според решението на съда, че имаме право да работим. След това, че нещо министърът е дал. Ако в този момент считаме, че работим законно, да подхващат дейности. В тях са всички права. Те са държавни права “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР