ТЕЦ Марица 3 в Димитровград, който е свързан с бизнесмена

...
ТЕЦ Марица 3 в Димитровград, който е свързан с бизнесмена
Коментари Харесай

ТЕЦ-ът в Димитровград остава затворен, реши съдът

ТЕЦ " Марица 3 " в Димитровград, който е обвързван с предприемача Христо Ковачки, остава затворен, реши Административният съд в Хасково. Регионалната екоинспекция в Хасково спря наложително работата на топлоелектрическата централа в края на април поради нарушавания на нормите за качество на въздуха. Собственикът на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград оспори наложената насилствена административна мярка от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Хасково. С определение Административният съд в Хасково обаче е отхвърлил настояването на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " за прекъсване на предварителното осъществяване на заповедта, заяви Министерството на околната среда и водите. По този метод съдът удостоверява правилността на незабавното осъществяване на мярката, издадена от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Причина за мярката беше поредицата от нарушавания на наредбите по Закона за запазване на околната среда и на изискванията на Комплексното позволение, както и на предписанията, издавани от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Административната мярка против Топлоелектрическа централа " Марица 3 " ще остане в деяние до привеждане на горивната апаратура в положение, което не води до рискови замърсявания на околната среда и до опасности за човешкото здраве. Превишенията на нормите за серен диоксид са предмет на дело на Европейска комисия против България, което е в напреднала фаза и се чака решение на Съда на Европейски Съюз и налагане на наказания на страната ни.

Към сегашния миг Топлоелектрическа централа " Марица 3 " не работи. Единствената лицензирана и сертифицирана автоматизирана измервателна станция в региона на Димитровград регистрира, че средноденонощните концентрации на серен диоксид към този момент са в норма.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР