ТЕЦ Марица 3 системно е нарушавал нивата на серен диоксид

...
ТЕЦ Марица 3 системно е нарушавал нивата на серен диоксид
Коментари Харесай

Борислав Сандов: ТЕЦ Марица 3 системно е нарушавал нормите за серен диоксид

" Топлоелектрическа централа Марица 3 редовно е нарушавал равнищата на серен диоксид от стартирането си в употреба. " Това съобщи по време на брифинг министърът на околната среда и водите Борислав Сандов. По думите му някои от стойностите са минали алармения предел - над 3 пъти надвишавали нормите и това създавало риск за здравето на хората ,

Министърът съобщи, че. Той акцентира, че в целия Югоизточен район би трябвало да се подхващат ограничения за понижаване на нездравословните излъчвания. По думите му Европейска комисия ще ревизира дали сме прекратили неприятните практики. В противоположен случай Брюксел ще насочи нов иск към Европейския съд. Това пък ще докара до финансови наказания за страната ни и вероятно затваряне на " доста ТЕЦ-ове ", добави екоминистърът.

Има наставление от РИОСВ-Хасково ТЕЦ-Марица 3 да не отваря и да остане в действие насилствената мярка , съобщи Борислав Сандов.

Министърът разяснява и тематиката за анулирания митинг на енергетиците от ТЕЦ-Марица 3. " Моето персонално мнение, на човек, който е провел над 100 митинга, е следното: открих, че има нарушаване при организацията на митинга. Тръгнаха рейсове от Димитровград, само че откакто открих нарушаването, те се върнаха назад ", съобщи Сандов.

Той бе безапелационен, че няма да разреши юрисконсулти или други представители на предприятия да заплашват и да слагат ултиматуми на държавни чиновници и на шефове на районни инспекции по околна среда.
 Отмениха възбраната за работа на Топлоелектрическа централа
Отмениха възбраната за работа на Топлоелектрическа централа " Марица 3 "

Планираният за през днешния ден митинг на чиновниците няма да се състои
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР