ТЕЦ Марица 3 Димитровград потвърждават инвестиционното си намерение за изграждане

...
ТЕЦ Марица 3 Димитровград потвърждават инвестиционното си намерение за изграждане
Коментари Харесай

Юлиян Семерджиев от борда на директорите на ТЕЦ Марица 3: Трансформацията на централата е кауза

Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград удостоверяват капиталовото си желание за създаване на апаратура за произвеждане на сила от биогаз, което ще постави начало на енергийната промяна на сдружението.


„ Надявам се да ни бъде разрешено да осъществяваме зеленото видоизменение на предприятието по най-хубавия метод! “, споделя преди време Юлиян Семерджиев, член на Борда на шефовете на централата.


Преобразяването на димитровградския Топлоелектрическа централа е значимо и с оглед обществения резултат за региона. Средната заплата от 2000 лева го прави привлекателно място за работа, а проектите за промяна ще дават опция за развиване на разнообразни специалисти.


Въпреки че в миналото е построен като огромен индустриален център, през днешния ден Димитровград разчита доста на работните места в енергетиката в локалния Топлоелектрическа централа и комплекс Комплекс Марица изток. Съхраняването посредством модернизацията на централите е значимо за енергийната ни сигурност, за стопанската система като цяло, само че не трябва да се подценява и районният аспект за хората.


За Централата това ще бъде 4- тата промяна в исторически проект.
Тук са съхранени доста опит и доста познания. Двадесет години след началото на употребата на ТЕЦ-а са сменени главните мощности. Още 20 години по-късно са пуснати 3 спомагателни парогенератора на природен газ, които се употребяват за доставка на пара за потребители в промишлената зона на Димитровград. В същия интервал Централата е реконструирана за работа с лигнитни въглища от Мини Марица Изток, които заменят тези от изчерпаното локално находище.


Едновременно с проектите за зелен преход, Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград ще продължи дейностите по рехабилитация на главните уреди за произвеждане на сила.


Юлиян Семерджиев счита, че „ бъдещето на Топлоелектрическа централа Марица 3 изисква със успокоение, експертност и разсъдък да се подходи към трансформацията. “
Според него напрежението през последната година единствено е забавило реализацията на проектите, само че те остават все по този начин непроменени.
„ Битката за всеки мегават и всяко работно място е борба за стопанската система и енергийната ни сигурност. С оглед неразбираемия излаз от рецесията това е не просто значимо, а идея. “ споделя още той.


Семерджиев приканва димитровградчани да не се подават на внушенията за неминуем край, тъй като решения има и към този момент се работи интензивно за реализирането им.


„ Важна е поддръжката, която получаваме от хората и сме извънредно признателни за нея. Тя ни дава сила за идния сложен преход. “ добавя той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР