ТЕЦ Марица 3 беше затворена заради системно нарушение на нормите

...
ТЕЦ Марица 3 беше затворена заради системно нарушение на нормите
Коментари Харесай

Системно нарушение на мерките за чистота довело до затварянето на ТЕЦ Марица 3

Топлоелектрическа централа " Марица 3 " беше затворена поради редовно нарушаване на нормите за непорочност на атмосферния въздух, по-специално серните диоксиди . Това заяви вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов, осведоми Нова телевизия.

Предприятието не е реновирано, не е ремонтирало частите, които са общите елементи, и има огромен брой неорганизирани излъчвания , съобщи Сандов. По думите му Регионална инспекция за опазване на околната среда е била принудена да затворим това дружество досега, до който не бъдат отстранени тези проблеми. " В последна сметка животът и здравето на хората в Димитровград и района е по-важно от действието на едно дружество ", добави министърът.
 Съдът не е склонен Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ да отвори отново порти
Съдът не е склонен Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ да отвори отново порти

Причина за мярката беше поредицата от нарушавания

Сандов посочи, че напълно от оператора зависи да направи нужните нововъведения, в случай че сметне за нужно да влага тези средства.

" Това дружество беше затворено и не работеше известно време поради тези проблеми, които има, само че заради високите цени на електрическата енергия то отвори още веднъж и предпочиташе да заплаща санкциите и глобите, само че да продължи да действа. Но когато тези нарушавания стават прекомерно доста, то ние в последна сметка преди всичко са ни животът и здравето на хората в района. Получавахме голям брой сигнали. ", сподели още Борислав Сандов.

Припомняме, че работата на Топлоелектрическа централа,,Марица 3 " АД - Димитровград беше спряна с ПАМ от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково на 21 април 2022.
 Сандов: ТЕЦ-ът замърсява Димитровград със серен диоксид
Сандов: ТЕЦ-ът замърсява Димитровград със серен диоксид

Очакваме и неоправдателна присъда за това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР