ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 започна на 1 юли годишния

...
ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 започна на 1 юли годишния
Коментари Харесай

Започва годишен планов ремонт на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3

Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " стартира на 1 юли годишния планов ремонт на мощностите си, оповестиха от въглищната централа в сряда. Той ще продължи до края на септември.

Дейностите, за които се ангажират в допълнение и външни сътрудници, ще се проведат при най-строги ограничения за сигурност поради пандемията от Covid-19. На всички подизпълнители ще бъдат направени PCR проби за вируса преди да бъдат позволени на площадката на централата.

Профилактиката на оборудванията ще обезпечи нужната сигурна и безвредна употреба на централата през есенния и зимния сезон. Организацията на дейностите е съобразена с направения авансово разбор за функционалността на мощностите в предишни интервали и проект за приоритизиране на нужните ремонтни работи. Процесът е комплициран и изисква вниманието на доста експерти както в планирането, по този начин и при осъществяването.

По време на ремонтната акция на територията на централата работят всекидневно над 1000 души от повече от 12 външни компании.

" Като една от най-модерните индустриални мощности в България, централата е основен съставен елемент от енергийната система на страната и нейната роля е изключително значима при изключително огромни натоварвания и изключителни обстановки ", разяснява изпълнителният шеф на " КонтурГлобал Марица Изток 3 " Красимир Ненов, представен в известието.

В него се добавя, че централата продължава работата си при съблюдаване на строги ограничаващи ограничения и протоколи за сигурност по отношение на пандемията от ковид. Прави се непрекъсната стерилизация, обезпечени са персонални защитни средства на чиновниците и е обезпечено нужното безвредно физическо разстояние. Централата разполага с проект за деяние при промени в епидемиологичната конюнктура и има опция да действа в условия на изолираност, ако обстановката го наложи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР